Прем'єрську посаду в новому уряді може отримати Яценюк, - експерт

Прем'єрську посаду в новому уряді може отримати Яценюк, - експерт
Враховуючи, що Україна є парламентською республікою, парламентські вибори насправді являтимуть собою вибори прем'єр-міністра.

Про це заявив заступник директора Агенції моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, - пише Gazeta.ua.

«Фактично, перший номер усіх виборчих списків, за винятком «Батьківщини», де Тимошенко поступилася першим номером Надії Савченко, це майбутній Глава уряду», - зазначив експерт.

Відповідно, від Блоку Порошенка на посаду прем'єра претендуватиме Віталій Кличко, від «Народного фронту» - Арсеній Яценюк, від Радикальної партії – Олег Ляшко, від «Громадянської позиції» - Анатолій Гриценко та Сергій Тігіпко від «Сильної України».

Якщо порівняти потенційних претендентів на прем'єрську посаду, можна сказати, що Кличко не в змозі впоратися з одним Києвом, і «до землі» за його прем'єрства готуватиметься вся Україна; вила, якими оперує Ляшко, навряд чи стануть гарним аргументом на переговорах з Євросоюзом; ниття Гриценка навряд чи допоможе врятувати економіку; а Тігіпко буде нормальним Главою уряду лише за умови, що це буде уряд ДНР.

«І тільки Арсеній Яценюк випадає з цієї когорти: він разом з Турчиновим зумів втримати та захистити країну від зовнішнього агресора, у нього є досвід, саме він, зрештою, отримав кредит МВФ», - підсумував Голобуцький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нєзамєнімих людєй нєт
Відповісти
Яценюк розвалив країну, здав Крим і частину Донбасу, поклав тисячі українців, знецінив гривню, підняв ціни і тарифи,залишає без тепла взимку
Відповісти
Ти мо дурний а не чесний?
Відповісти
Останні новини
Прем'єрську посаду в новому уряді може отримати Яценюк, - експерт
08 жовтень, 2014, 14:38