У Луцьку покажуть унікальну виставку про визначних діячів

У Луцьку покажуть унікальну виставку про визначних діячів
У Луцьку покажуть виставку литовського художника Артураса Слапшиса «Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського», приурочену до 585-ої річниці З’їзду європейських монархів у Луцьку.

Ця колекція з 45 портретів є найбільшою колекцією портретів правителів та визначних діячів Великого князівства Литовського, Руського та Жемайтійського, - повідомляють у Центрі туристичної інформації та послуг Луцької міської ради.

Колекція унікальна тим, що включає портрети не лише правителів, а й політичних діячів другого плану. Список особистостей, зображених на картинах, готували литовські історики Томас Баранаускас та Інга Баранаускієнє. Історики підготували короткі біографічні анотації до кожного портрету. Таким чином, колекція стала справжнім довідником, який відображає конкретних діячів в круговерті політичних подій та допомагає усвідомити роль кожної окремої особистості в історії.

Визначних діячів своїх країн в цій колекції знайдуть литовці, українці, білоруси, поляки, росіяни, латиші та карели. Варто зазначити, що портрети багатьох діячів середньовічного Великого князівства Литовського, включаючи навіть деяких великих князів, були написані вперше Артурасом Слапшисом.

Відкриття виставки відбудеться 10 жовтня о 14 годині у Художньому музеї міста Луцька.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку покажуть унікальну виставку про визначних діячів
08 жовтень, 2014, 15:08