У музеї Лесі Українки відкрито виставку витинанок та писанок. ФОТО

У музеї  Лесі Українки відкрито виставку витинанок та писанок. ФОТО
У виставковій залі літературно-меморіального музею Лесі Українки у Колодяжному відкрито персональну виставку витинанок та писанок Андрія Пушкарьова.

Про це повідомляє "Музейний простір".

Діапазон творчості художника надзвичайно широкий. Це малярство, графіка, мініатюра, витинанка, писанка та мистецтвознавчі есеї. Митець вважається одним з найкращих витинанкарів в Україні. У своїй творчості художник поєднує витинанку та графіку, тому його роботи особливі та унікальні.

Головні теми, до яких звертається художник – козацтво, Трипілля, язичничтво та православ'я. Його роботи «Птахи несуть козацьку пісню», «На Покров», «Козак Мамай», «Родина старого козака», «Лети, як птах, козацька шабля» естетизують борців за долю і волю України XVII сторіччя. Картини «Не бути братським суперечкам», «На праведну перемогу!», «Соборна Україна», «Мовна суперечка». відбивають проблеми сьогодення.

Художник спонукає задуматися над загальнолюдськими цінностями: братерською взаємодопомогою («Піднімайся! Ми тебе тримаємо»), спокусою багатством («Крамар зліва ‒ крамар справа»). Миротворцями і охоронцями малює Янгелів і Жінок. У кількох творах проглядається легка іронія («Ловці риби», «Рибальські байки»). На філософські роздуми налаштовують розписані художником страусові, гусячі та курячі яйця ‒ писанки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Витинанок???
Відповісти
Останні новини
У музеї Лесі Українки відкрито виставку витинанок та писанок. ФОТО
08 жовтень, 2014, 15:50