Бійців АТО можуть позбавити права голосу

Бійців АТО можуть позбавити права голосу
Бійців, які перебувають у зоні АТО, можуть позбавити права взяти участь у голосуванні на парламентських виборах.

Військові, що беруть участь у воєнних діях на сході, не зможуть проголосувати, якщо Верховна Рада не внесе в останній день своєї роботи відповідні зміни. Про це сказала заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна, - повідомляє Укрінформ.

«У питанні голосування військовослужбовців, мобілізованих, добровольців є великі проблеми, враховуючи, що у них відсутній паспорт на руках, а за військовим квитком можуть голосувати тільки військовослужбовці, так і низку інших аспектів, які потребують невідкладної уваги Верховної Ради України», - сказала Усенко-Чорна.

За її словами, вітчизняне законодавство передбачає, що військовослужбовці реалізують своє право голосу на виборчих дільницях.

«І, безумовно, їх необхідно включати за поданням командирів до державного реєстру виборців. Разом з тим, питання ще вивчаються. Буквально днями ЦВК вжила чергову спробу, щоб відповідний законопроект був розглянутий Верховною Радою України. Тут м'яч на полі Верховної Ради цілком і повністю. Все залежить від законодавця», - наголосила заступник голови ЦВК.

Також Усенко-Чорна зауважила, що проблем із пораненими бійцями, які зараз перебувають у лікарнях та госпіталях, бути не повинно.

Своєю чергою, голова Національної асамблеї інвалідів України Валерій Сушкевич повідомив, що він особисто разом із Міністерством оборони опрацював законопроект щодо голосування бійців на фронті і передав його у профільний комітет.

«Якась дивна ситуація, що немає ніякого руху стосовно того, щоб забезпечити голосування наших героїв. Залишився один день, щоб фактично встигнути прийняти і підписати закон, який регламентує голосування тисяч людей, які захищають на сході Українську державу і український народ», - констатував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
скільки там нероб?
Відповісти
Останні новини
Бійців АТО можуть позбавити права голосу
08 жовтень, 2014, 18:15