У Києві домовилися скинути Януковича. ФОТО

У Києві домовилися скинути Януковича. ФОТО
У суботу вранці в Києві відбувся Форум об’єднаної опозиції, на якому було ухвалено Резолюцію та затверджено проект спільної Програми дій "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя".

На Михайлівській площі о 10:00зібралися близько 3 тисяч людей, серед яких - лідери опозиційних політичних сил, народні депутати, представники духовенства і делегати з усіх областей України, - пише Українська правда.

Зокрема, були присутні перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, донька лідера "Батьківщини" Євгенія Тимошенко.

Також були там віце-спікер Микола Томенко, лідери фракцій Андрій Кожем’якін та Микола Мартиненко, лідери партій "Реформи і порядок" Сергій Соболєв та "За Україну!" В’ячеслав Кириленко, заступник голови Народного Руху України В’ячеслав Коваль, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, лідер "Громадянського опору" Олександра Кужель.

Також серед гостей була дружина Юрія Луценка Ірина та предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

Юлія Тимошенко передала дочкою звернення до учасників форуму, своє вітання листом надіслав і лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

Скинути Гаранта

Об’єднана опозиція оприлюднила спільну Програму дій "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя".

Документ зачитав на форумі в Києві лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, однак його ще планується доопрацьовувати під час всенародного громадського обговорення.

Своєю метою об’єднана опозиція назвала виведення країни з кризи, забезпечення справедливого розподілу національного багатства, повернення України на шлях європейського розвитку, забезпечення людям гідних умов життя, підпорядкування влади громадянам.

Документ також передбачає усунення від влади Віктора Януковича, а натомість звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв’язнів з в’язниць.

Загалом об’єднана опозиція визначила 7 першочергових завдань, які будуть вирішені після приходу опозиції до влади.

Замість Податкового кодексу нинішньої влади опозиція обіцяє ухвалити новий Кодекс економічного зростання, зменшивши кількість податків і їх ставки.

Планується встановити реальний прожитковий мінімум, який забезпечить повноцінне життя, гідні зарплати і справедливі пенсії (збільшити пенсії одномоментно в середньому на 334 гривні), а також встановити однакові правила нарахування пенсій для всіх громадян.

"Мінімальна заробітна плата не буде нижчою за новий прожитковий мінімум, а протягом 5 років перевищить його удвічі", - планує опозиція.

Замість дорогого російського газу опозиція обіцяє дешеву українську енергію, збереження ГТС, а також пропонує, щоб підприємства, які контролюють олігархи, купували газ за свої, а не державні гроші.

Опозиція планує провести "антикорупційну люстрацію", покарати тих чиновників, витрати і майно яких не відповідатимуть задекларованим доходам.

Планується внести зміни до законодавства про судову владу, що зроблять її незалежною, створити реально працюючий суд присяжних, провести реформи прокуратури і правоохоронних органів.

"Ми звільнимо з тюрем Юлію Тимошенко, Юрія Луценко, усіх політичних в’язнів та противників режиму, засуджених за вигаданими "злочинами". Судді, прокурори, працівники міліції, усі посадовці, причетні до політичних переслідувань, будуть притягнуті до відповідальності", - сказано в програмі.

"Ми усунемо кримінально-олігархічний режим Януковича. Ми йдемо до Верховної Ради, щоб утворити в ній демократичну більшість. Ми вирвемо владу з рук антинародного режиму і повернемо Україну на європейський демократичний шлях розвитку", - обіцяє об’єднана опозиція.

"Ми надамо громадянам широкі можливості впливати на владу через референдуми. Запровадимо механізм висловлення недовіри президенту через референдум. Унормуємо процедуру імпічменту глави держави. Надамо виборцям можливість відкликати депутатів. Позбавимо недоторканності народних депутатів і суддів", - обіцяє опозиція.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Редакции "ВП" респект и уважуха.
У Вас все так красиво, так сУрьезно, как у взрослых.
Слушал живьем - бред!
Відповісти
Бредова ваша влада!!!
Відповісти
Останні новини
У Києві домовилися скинути Януковича. ФОТО
13 травень, 2012, 11:01