Центр надання допомоги учасникам АТО отримав автомобіль Mercedes від Сергія Мартиняка*

Центр надання допомоги учасникам АТО отримав автомобіль Mercedes від Сергія Мартиняка*
Вантажний бус марки Mercedes передав для потреб Координаційного центру з надання допомоги учасникам АТО відомий меценат народний депутат України Сергій Мартиняк.

Відтепер самооборонівці мають маневрений транспорт, яким можна перевозити до 2 тонн вантажів та діставатися навіть у ті місця, до яких важко було доїжджати, аби передати бійцям найнеобхідніше.

Активіст Самооборони Волині Сергій Рижков розповів, що вони звернулися до Сергія Мартиняка, і вже за день їм пригнали автомобіль. Чоловік наразі очолює один із п’яти відділів у новоствореному обласному координаційному центрі з надання допомоги учасникам антитерористичної операції.

Загалом центр об’єднав активістів Самооборони Волині, волонтерів і переселенців, аби скоординувати всі дії, пов’язані з пошуком зниклих безвісті полонених, наданням допомоги пораненим, родинам загиблих, а також бійцям АТО. Тож народний депутат Сергій Мартиняк став одним з перших меценатів, з якими співпрацює новостворений центр допомоги учасникам АТО.

Логістичний напрям, яким керує Сергій Рижков – це один із відділів координаційного центру. Саме до нього надходять побажання з передової. Перелік усього необхідного збирають від уже перевірених командирів, які не просять абищо, а найнеобхідніше для бійців. За його словами, доставку зібраних вантажів теж довіряють надійним волонтерам, наприклад таким як Володимир, який майже півроку возив допомогу власним авто. Тепер же само оборонівці мають Mercedes і зможуть оперативніше завозити необхідне на схід.

"Чим більше таких меценатів, тим більше допомоги ми зможемо надати нашим хлопцям на сході", – наголошує Сергій Рижков.

Тим часом активісти Волинського центру допомоги учасникам АТО формують черговий вантаж на схід. Зокрема, матері шиють балаклави, майстри плетуть маскувальну сітку, небайдужі волиняни збирають теплий одяг. Таким чином, спільними зусиллями, вдасться зібрати для бійців усе найнеобхідніше, переконані волонтери.

Черговий вантаж із Волині поїде на схід найближчими днями вже новим автомобілем. Активісти планують дістатися до багатьох гарячих точок, де бійці обороняють стратегічні об’єкти. Там потреба в одязі та харчах – найбільш гостра.

Сергій Мартиняк розповідає, що ще у березні разом з колегами-нардепами з групи «Суверенна європейська Україна» переказали 16 мільйонів гривень на рахунок Міністерства оборони України для підтримки української армії. Потім почали надавати цільову допомогу – возити на схід необхідні для хлопців речі, адже це більш ефективно, оскільки, з грошима на міністерському рахунку виникли труднощі.

«Але найкращий спосіб допомогти нашим хлопцям на сході – це співпраця з організаціями, які безпосередньо і щодня турбуються про учасників АТО, забезпечуючи їх усім необхідним. Хто, як не вони, знає, що потрібно, де, кому і скільки. Такі люди цим живуть. Саме вони підказали, що потрібен автомобіль, а його придбання стало початком нашої співпраці», - підсумував нардеп.
Волонтер Володимир готується до нового рейсу
Волонтер Володимир готується до нового рейсу

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Центр надання допомоги учасникам АТО отримав автомобіль Mercedes від Сергія Мартиняка*
09 жовтень, 2014, 14:43