Росія судитиме свого солдата за дизертирство

Росія судитиме свого солдата за дизертирство
Проти Омського солдата-строковика Андрія Балобанова, який в липні попросив політичного притулку в Україні, порушено кримінальну справу про дезертирство.

Про це повідомляє "Zik"з посиланням на "Грани.ру" за словами обласного воєнкома Юрія Трубіна.

Детально прокоментувати інформацію Трубін, однак, відмовився, пообіцявши дати розгорнуту відповідь не раніше 14 жовтня.

Між тим з неофіційних джерел видання з’ясувало, що Балобанову вже заочно пред’явлено офіційне звинувачення.

Відповідальність за дезертирство передбачена статтею 338 КК. Санкція частини 1 цієї статті становить до 7 років колонії, частини 2 (дезертирство зі зброєю, ввіреною по службі) – до 10 років. В примітці до статті 338 вказується, що військовий, вперше визнаний винним по 1-й її частини, може бути звільнений від відповідальності, якщо «дезертирство стало наслідком збігу тяжких обставин».

Балобанов 19 років, він житель села Паново Крутінського району Омської області. Служив згідно призову радіотелефоністом 7-ї мотострілецької роти у військовій частині № 65349 в Самарі. Незадовго до демобілізації Балобанова підвищили до командира 1-го мотострілецького взводу і перевели в одну з частин Ростовської області на кордоні з Україною.

24 липня прес-служба СБУ опублікувала відеозвернення Балобанова, в якому солдат заявив, що перейшов кордон і попросив політпритулку на Україні. Балобанов пояснив, що не хоче «брати участь у братовбивчій війні» і засуджує політику російського керівництва щодо України, в тому числі «захоплення території Криму, підтримку терористів і сепаратистів в Луганській і Донецькій областях».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.