На Волині представники Польщі та Білорусі говорили про туризм

На Волині представники Польщі та Білорусі говорили про туризм
На Волині відбулась зустріч з представниками органів місцевого самоврядування та громадських організацій Волинської області, Польщі та Білорусі

Зустріч відбулася в рамках реалізації Проекту «Планета ідей – транскордонний трансфер знань у сфері залучення інвестицій для розвитку прикордонного туризму», - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Учасників заходу привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев та наголосив, що Волинь активно впроваджує транскордонні проекти.

«Туризм суттєво впливає на такі ключові галузі економіки як транспорт і зв’язок, торгівля, діяльність готелів і ресторанів, охорона здоров’я, сільське господарство. Важливим є те, що розвиток туризму дасть можливість створити нові робочі місця, та й сприятиме росту малого та середнього бізнесу», - зауважив він.

Нагадаємо: з 2007 року Волинська область бере участь у впровадженні Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства, зокрема, Програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013». Як поінформував начальник відділу європейської інтеграції управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської ОДА Віктор Чубко, Волинь виборола право на втілення 32 регіональних і 4 національних проектів.

Наразі вже реалізовано проект «Разом безпечніше» спільно з Люблінським воєводством. Відтак, для волинської міліції за грантові кошти закупили 5 спеціалізованих автомобілів, 5 відеокамер. Ще один проект – «Чиста вода на Побужжі – транскордонна система водопостачання міст Грубешова та Володимира-Волинського».

Під час його першого етапу впровадження розроблено спільну багаторічну інвестиційну програму постачання води для цих міст, виготовлено шість комплектів проектно-кошторисної документації на модернізацію водозабору та будівництво 4 кілометри водогону. У рамках другого етапу, який розпочато у травні цього року, - реконструкція центрального водозабору та системи водопостачання у Володимирі-Волинському.

Що стосується проектів туристичного спрямування, то їх 5, зокрема:

- створення інформаційно-туристичного центру, будівництво водолікувального корпусу на території Грем’яче с/ради Ківерцівського району та закупівлю для нього обладнання. Грант для українського сторони – 1,7 мільйонів євро;

- модернізація зоопарків у Луцьку та Замості (РП), грант – 1,4 мільйонів євро;

-створення транскордонного туристичного кластеру Єврорегіон «Буг», 5-ти центрів туристичної інформації та прокату спорядження, грант – 180 тисяч євро;

- покращення підготовки людських ресурсів для НУО, уряду, туристичних інформаційних центрів на прикордонних територіях Польщі, Білорусі, України, грант для українського сторони – 100 тисяч євро;

- покращення туристичної інфраструктури на територіях партнерів шляхом об’єднання зон відпочинку, організації польсько-українських культурно-масових заходів, практикумів та навчальних семінарів з агротуризму, грант – 40 тисяч євро.

Загалом до 2016 року Волинська область залучить понад 25 мільйонів євро коштів Європейського Союзу на розбудову краю.

Наступна навчальна зустріч партнерів відбудеться у Польщі та Білорусії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чого б не поговорити?
Відповісти
Алена Владимировна
Відповісти
Останні новини
На Волині представники Польщі та Білорусі говорили про туризм
10 жовтень, 2014, 09:32