Кіндер не браконьєр, але правила полювання порушував

Кіндер не браконьєр, але правила полювання порушував
Ковельський міський голова Олег Кіндер вважає, що автор матеріалу «Солідні мисливці забули про правила полювання» написав неправду про нього.

Нагадаємо, 17 грудня газета «Волинь-нова» опублікувала матеріал Ярослава Гаврилюка про випадок у лісовому масиві села Солотвин Ковельського району. Автор статті - власкор Волині нової в Ковелі Ярослав Гаврилюк – розповідає, що працівники міліції, лісової охорони та єгері під час рейду зупинили для перевірки документів групу мисливців, серед яких були міський голова Ковеля Олег Кіндер, два міліціонери, митники, а також, як пише видання, «інші поважні люди Ковельщини».

Виявилося, всі вони мали відстрільні картки, які дають право полювати на зайців, проте – в інших угіддях. Але мисливців рейдова бригада зупинила при вході в ліс, де таке полювання не ведеться. «Поганявшись по полях, солідна компанія з мером міста завернула в ліс, мабуть, з надією вполювати тут козла чи кабана», - пише Ярослав Гаврилюк.

На прохання прокоментувати цю ситуацію Олег Кіндер у розмові з ВолиньPost 18 грудня заявив: «Я коментувати абсолютно не буду. Йде передвиборча кампанія».

«Всі статті Ярослава Гаврилюка, абсолютно всі… Будь-яка стаття, яка про Ковель: немає такої статті, де не згадується Кіндер. Людина отримує гроші і відпрацьовує», - сказав мер Ковеля.

«В статті сказане хоча б слово, що Кіндер – браконьєр? Ви от прочитайте уважно. Ні, не сказано. Бо якби він таке написав – я б на нього в суд подав. А взагалі він там понаписував таке, що ніхто не може зрозуміти. Я теж багато чого не можу зрозуміти», - сказав Олег Кіндер.

«Ви спочатку понадруковували, а потім мене питаєте», - дорікнув Кіндер журналісту ВолиньPost.

У відповідь на уточнююче запитання: «Тобто такого не було? Те, про що йдеться у тому матеріалі. Це брехня? Так?» - Кіндер сказав: «Напевно, да. Зверніться до Гаврилюка. Гаврилюк знає більше».

Коментуючи слова Кіндера, журналіст Ярослав Гаврилюк заявив:
«Це якась маячня нашого мера. Він всім розказує, що йому тут і хату спалили, і те, що журналісти неправду пишуть, бо вибори почалися… Так до виборів ще цілий рік. У всьому бачить, що десь замовні десь статті. Але його ж силою ніхто не тягнув у той ліс».

Автор статті зауважив: «Це не є браконьєрство. Це просто порушення правил полювання. Є постанова про накладення адміністративного стягнення. Геннадія Кіндера вже не вперше притягують до цього. Журналісти про це не мовчать. Де тут замовлення, я щось не можу зрозуміти?»

Учасник рейдової бригади, інженер охорони і захисту лісу Василь Козак пояснив, що закон передбачає за порушення правил полювання не лише складання протоколу, відповідно й штраф, а й проведення «виховної роботи».

Козак каже, що з тієї компанії мисливців лише Геннадій Кіндер притягався до відповідальності за аналогічні порушення раніше. Відповідно, процес «виховання» він вже пройшов, а отже, саме його й були підстави карати серйозніше, як інших.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Кіндер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цей Кіндер взагалі страх втратив! ще екологією займався! Ковель піде з ним під три чорти
Відповісти
Дивне враження складається коли читаєш: "А взагалі він там понаписував таке, що ніхто не може зрозуміти. Я теж багато чого не можу зрозуміти". Коли людина не може зрозуміти написаного друкованою літературною українською мовою (хоча, можливо, виною в цьому чисто українське прізвище цього читача "Волині"?), то виникають сумніви: або неук, або мають місце прояви деменції? (Деменция - определяется как отклонение когнитивной функции от исходного уровня в сторону деградации. Хотя обычно на передний план выступают нарушения памяти (особенно кратковременной), могут быть затронуты все аспекты кортикальных функций, что ведет к дезориентации во времени и пространстве, нарушениям оценки окружающей действительности и концентрации внимания (способности сосредоточиться).
Хоча тут, видається, є й позитивний момент з огляду на певні гіпотетичні нюанси негативних наслідків діяльності будь-якого мера - неосудність. Інтелектуальна ознака критерію неосудності знаходить свій вияв, по-перше, в тому, що особа не здатна усвідомлювати фактичну сторону, тобто не розуміє справжнього змісту своєї поведінки, а тому не може розуміти і його суспільну небезпечність. По-друге, інтелектуальна ознака знаходить свій вияв ще і в тому, що особа не здатна усвідомлювати того, що її дія має суспільно небезпечний характер. У ряді випадків це не виключає того, що особа при цьому розуміє фактичну сторону своєї поведінки.
І наостанок. Схоже, що Гаврилюк аби не сперечатися з особою, яка не розуміє написаного ним і вперто вважає, що вибори мера ще не закінчилися, дав свою бачення браконьєрства. Водночас, БРАКОНЬЕР, франц. braconnier, первоначально - псовый охотник). Человек, занимающийся недозволенной охотой на чужой земле. Толковый словарь Ушакова.
А як було? Брати з собаками пересувалися з зібраними до бойового застосування рушницями (видно на фото http://xmages.net/i/3266211) у чужих угіддях (СЛАТ "ТУР") без належних відстрільних карток. То хіба не браконьєрство?
Відповісти
Останні новини
Кіндер не браконьєр, але правила полювання порушував
19 грудень, 2011, 11:01