На Волині вирішували проблеми підліткової злочинності

На Волині вирішували проблеми підліткової злочинності
У прокуратурі Нововолинська відбулася міжвідомча нарада щодо проблем підліткової злочинності.

У прокуратурі міста Нововолинська за участі представників
правоохоронних органів та органів державної влади провели міжвідомчу нараду, на якій обговорили криміногенну ситуацію в підлітковому середовищі та заходи, необхідні для її покращення, - повідомляє прокуратура області.

Прокурор міста Нововолинська Олександр Шпота зауважив, що у місті впродовж 9 місяців цього року 16 неповнолітніх вчинили 30 кримінальних правопорушень (за аналогічний період минулого
року 12 неповнолітніх скоїли 28 кримінальних правопорушень).

До Нововолинського міського суду наразі направлено 10 обвинувальних актів щодо неповнолітніх.

Цьогоріч нововолинські підлітки не вчиняли особливо тяжких злочинів. Зменшилася й кількість хуліганств та розбійних нападів. Натомість зросла кількість крадіжок.

Насамперед підліткова злочинність зумовлена неналежним виконанням батьками дітей батьківських обов’язків, що вимагає відповідного реагування працівників кримінальної міліції у справах дітей.

2014 року 55 батьків юних нововолинців притягнули до відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей.

Причиною зростання підліткової злочинності є й неналежна організація виховного процесу установами і закладами освіти, а також те, що лише кожен четвертий нововолинський старшокласник у позашкільний час відвідує гуртки та секції.

Прокурор Нововолинська наголосив на тому, що в місті необхідно посилити роботу з виявлення фактів продажу неповнолітнім спиртного у торгівельних закладах. При цьому осіб, які такі напої реалізовують, потрібно притягувати до найсуворішої відповідальності, передбаченої законом.

На нараді вказали на недоліки та прорахунки в діяльності
управління освіти та служби в справах дітей виконавчого комітету Нововолинської міської ради, а також сектору кримінальної міліції в справах дітей Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області.

Учасники наради узгодили низку спільних заходів задля попередження вчинення неповнолітніми мешканцями Нововолинська злочинів у подальшому, а також забезпечення дотримання прав дітей, які вступили у конфлікт із законом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.