Терористи збираються перекрити українцям газ

Терористи збираються перекрити українцям газ
Наступальні дії бойовиків на Донбасі спрямовані на захоплення магістрального газопроводу "Союз", який забезпечує четверту частину транзиту російського газу в Європу.

Про це пише ТСН.ua з посиланнмя на "Дзеркало Тижня".

Крім транзиту російського газу, ця газова магістраль забезпечує доставку газу мешканцям кількох областей України.

Також в районі бойових дій знаходяться два великих сховища газу, які використовувалися в сезонний максимум для підтримки тиску в транспортному вузлі "Донбасстрансгаза" та забезпечення Донецької та Луганської областей стабільним газопостачанням.

Журналісти наклали на карту АТО схему газової інфраструктури регіону, і прийшли до висновку, що бойовики ведуть бойові дії акуратно по лінії проходження газомагістралей і найважливіших газорозподільних вузлів в Луганській і Донецькій областях.

Під прицілом опинилися не менше трьох вхідних і двох вихідних магістральних газопроводів в Луганській і Донецькій областях.

Крім того, лінія створюваної буферної зони проходить все ближче до західної частини газової системи Луганської і Донецької областей, практично залишаючи можливість лише для газопостачання контрольовані українськими військами частини цих областей.

Постійні спостереження і спроби атаки блокпостів поблизу Маріуполя показують, що бойовиків цікавить і Маріупольський торговий порт. Можливо, його захочуть заблокувати, і тоді вугілля,що закуповується в ПАР, дуже важко буде доставити на українські ТЕС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Терористи збираються перекрити українцям газ
11 жовтень, 2014, 12:54