У Нью-Йорку встановили статую Едварда Сноудена. ФОТО

У Нью-Йорку встановили статую Едварда Сноудена. ФОТО
У центрі Нью-Йорка встановили статую Едварда Сноудена, однак перехожі переважно не впізнають у ній всесвітньо відомого шпигуна.

Монумент встановили вранці 10 жовтня прямо посеред скверу на одній із площ Манхетена, перед пам’ятником Лінкольну, повідомляє «Телекритика» з посиланням на Business Insider.

Туди відразу прибули журналісти. Проте перехожі переважно не впізнавали Сноудена і на запитання медійників про те, хто зображений на скульптурі відповісти не могли. Водночас, коли дізнавалися, кому присвячений монумент, реагували на такий крок або позитивно, або нейтрально, - пише Business Insider.

Автором пам’ятника є американський скульптор Джим Дессічіно (Jim Dessicino). Роботу над твором він розпочав ще торік восени, через кілька місяців після публікації перших розслідувань за матеріалами, наданими Сноуденом.

На думку Дессічіно, те, що зробив Сноуден є дуже знаковим. «Він поставив правду попереду букви закону і здійснив самопожертву», - каже скульптор про колишнього співробітника АНБ.

Едвард Сноуден – колишній працівник Агенства національної безпеки США, який за час роботи у відомстві зібрав, а згодом оприлюднив численні дані щодо масового, безконтрольного стеження спецслужб за громадянами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нью-Йорку встановили статую Едварда Сноудена. ФОТО
12 жовтень, 2014, 11:40