Німецький міністр передасть гумдопомогу жителям Донбасу

Німецький міністр передасть гумдопомогу жителям Донбасу
Вимушені переселенці з Донбасу отримають гуманітарну допомогу з Німеччини

Міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер у понеділок, 13 жовтня, прибуде до України, щоб передати гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям з Донбасу, - пише theinsider з посиланням на Deutsche Welle.

В інтерв'ю радіо Deutschlandfunk Мюллер повідомив, що жителям східних регіонів України доставлять швидкозбірні будинки для зимівлі, медично-санітарне обладнання, ліки, зимовий одяг та будівельні матеріали, - передає Deutsche Welle.

За його словами, це найнеобхідніше, щоб люди змогли пережити зиму.

Як повідомляється, спершу Герд Мюллер проведе низку переговорів у Києві, а у вівторок має поїхати до Харкова для розподілу гуманітарної допомоги.

За даними інформагентства dpa, німецьку гуманітарку українськими вантажівками планують перевезти до Харкова, Слов'янська, Маріуполя, Запоріжжя та Дніпропетровська.

Минулого тижня до України прибув німецький гуманітарний конвой зі 112 вантажівок.

Допомогу почали розвантажувати в логістичному центрі під Києвом. Вантажівки привезли теплі речі, обігрівачі, цистерни для води та дизельного пального, будівельні матеріали та мобільні конструкції, що збираються в пересувні житлові будинки.

Доставкою вантажів у регіони, де мають облаштувати мобільні транзитні містечка для переселенців зі сходу України, опікуватиметься Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Як повідомили у відомстві, це ще не вся гуманітарна допомога від Німеччини. До кінця жовтня український кордон перетнуть ще 100 вантажних машин із ФРН. Вони привезуть модульні конструкції для монтажу швидкозбірних будиночків.

Усього Німеччина надіслала 745 тонн вантажів загальною вартістю 7 млн. євро, ще майже на 3 млн. євро мають бути придбані й інші товари вже в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Німецький міністр передасть гумдопомогу жителям Донбасу
12 жовтень, 2014, 13:49