На Волині козаки і монахи допомагали воякам. ФОТО

На Волині козаки і монахи допомагали воякам. ФОТО
У Жидичині волинські козаки та ченці Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця провели акцію на підтримку українських воїнів.

На дійство 12 жовтня зібралися мешканці Жидичина разом з дітьми.

Як розповів голова Жидичинської сільської ради Олег Данкевич, у зоні АТО із села Ждичин перебуває півтора десятка людей. Місцева влада та волонтери допомагають своїм співмешканцям. Зокрема, уже направили бійцям понад 10 тонн продуктів та медикаментів, закупили бронежилети та направили військовим матеріальну допомогу.

Генеральний гарматний Козацького Стрілецького Братства Володимир Перчук зазначив, що «всі хто, хоче жити в незалежній Україні, повинен стати учасником АТО».

«Але це не означає, що ми всі маємо їхати у зону АТО. Кожен має зайняти свою нішу. Хтось заробляє і дає гроші, щоб допомогти бійцям, інший займається волонтерством», - пояснив Перчук.

Під час дійства настоятель монастиря отець Никодим та ігумен Костянтин провели заупокійну літургію за загиблими в зоні АТО.

Протягом дійства присутніх пригощали козацьким кулішем, а дітлахи малювали малюнки для бійців та писали їм листи підтримки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині козаки і монахи допомагали воякам. ФОТО
13 жовтень, 2014, 08:05