Народні депутати Єремеєв та Івахів обговорили долю 51-ої бригади. ФОТО*

Народні депутати Єремеєв та Івахів обговорили долю 51-ої бригади. ФОТО*
Народні депутати України Ігор Єремеєв та Степан Івахів зустрілися з командиром та бійцями 51-ої механізованої бригади, де обговорили основні проблеми, що виникли навколо ситуації з ними.

Про це стало відомо під відеоконференції з нардепами 10 жовтня у Луцьку.

Ігор Єремеєв та Степан Івахів зустрілися з командиром 1-го механізованого батальйону 51-ої бригади Миколою Капіносом, старшим лейтенантом медичної служби, начальником медичної служби Олександром Сервантовичем та декількома волинськими бійцями з 51-ої механізованої бригади.

Народний депутат України Ігор Єремеєв наголосив, що 51-ша механізована бригада є, по суті, історичною бригадою, оскільки її можна вважати найбільшим військовим підрозділом української армії.

"51-ша бригада, яка по суті є історичною бригадою, є найбільшим військовим підрозділом української армії. В ній нараховується 4 тисячі 700 бійців. І головний склад цієї бригади складають наші земляки, наші волиняни. Після тих подій, коли вона була відправлена в зону бойових дій, кожен волинянин долучався до того, щоб підтримати наших бійців. На наше переконання 51-ша бригада достойно та гідно вела себе на полі, захищаючи нашу державу від ворога", - зазначив Ігор Єремеєв.

За його словами, після того, коли почали з'являтися звинувачення з вуст деяких генералів стосовно того, що 51-ша бригада начебто "підвела" вояк, честю кожного волинянина є відстоння інтересів військовослужбовців з 51 ОМБР.

Народний депутат України Степан Івахів інформував, що він разом з Ігорем Єремеєвим з травня цього року та разом з волонтерами взялися опікувати бригаду.

"Ми їздили, зустрічалися, допомагали матеріально: спочатку були бронижилети, потім з'явилося питання оптики, потім питання поранених і полонених, загиблих. Ми бачили, як мінялися наші хлопці. Ми бачили, як ріс їхній бойовий та патріотичний дух. Після зустрічі з ними брала гордість, і задавав собі питання, наскільки ти міцний..." - каже Івахів.

Він зазначив, що для волинських бійців з 51-ої бригади питання побутових умов давно відійшло на задній план.

"Вони просили те, що їм потрібно для того, аби виконати бойову задачу", - зауважив Степан Івахів.

Довідка

8 жовтня 2014 року за ініціативи та участі нардепів Ігоря Єремеєва, Степана Івахіва та Сергія Мартиняка відбулась зустріч представників офіцерського та солдатського складу 51-ої бригади з Президентом України.

Мета зустрічі:

1. Відстояти інтереси та честь бригади як військового формування та її військовослужбовців.

2. Не допустити втрати кадрового потенціалу військової частини.

3. Не допустити притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності військовослужбовців, які з об’єктивних причин потрапили у полон, і тих, які знаходяться під слідством.

4. Визволення із полону сепаратистів бійців 51-ої бригади, пошук без вісті зниклих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Народні депутати Єремеєв та Івахів обговорили долю 51-ої бригади. ФОТО*
10 жовтень, 2014, 18:41