«Військовослужбовець з 51-ої бригади - звучить гордо», - комбат Капінос

«Військовослужбовець з 51-ої бригади - звучить гордо», - комбат Капінос
Під час взяття Савур-Могили 8 серпня 51-ша механізована бригада зазнала великих загибелей: там втратили хороших офіцерів.

Відтак, усі повинні розуміти, що «військовослужбовець 51-ої бригади» звучить гордо.

Про це повідомив підполковник, командир 1-го механізованого батальйону 51-ої бригади Микола Капінос під час зустрічі з народними депутатами України Ігорем Єремеєвим та Степаном Івахівим на відео конференції ВолиньPost’у 10 жовтня.

Він наголосив, що окремою темою для нього особисто є район Савур-Могили, адже там діяв його підрозділ, який був на прикритті, коли хлопці з інших батальйонів 51 ОМБР виходили з котла.

«Окрема тема, особисто моя, - це район Савур-Могили, тому що мій підрозділ діяв у цьому районі. Всі пам’ятаємо, коли вздовж кордону виходила 79-та і 72-га бригада. Це було в липні місяці. Підрозділи 51-ої бригади забезпечували прикриття наших підрозділів, які виходили з котла. Наша мінометна батарея 1-го батальйону себе проявила з дуже високої сторони. Я доповідав про це командуванню. Мій командир мінометної батареї загинув в цьому районі героїчною смертю. І також про ці події та причетність до них 51-ої бригади я не чув», - зауважив Микола Капінос.

За його словами, Савур-Могилу бійці з 51-ої бригади взяли після декількох щоденних штурмів (а щоб ви розуміли, що штурм – це загиблі та велика кількість поранених) 8 серпня.

«Ця висота була нами взята. Ми там втратили дуже хороших офіцерів. Для мене особисто все, що відбувається навколо 51-ої бригади, є дуже болючим», - додав Капінос.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Військовослужбовець з 51-ої бригади - звучить гордо», - комбат Капінос
13 жовтень, 2014, 13:22