У Луцьку відбудеться круглий стіл і фотовиставка до дня паліативної допомоги

У Луцьку відбудеться круглий стіл і фотовиставка  до дня паліативної допомоги
13 жовтня – Всесвітній день паліативної допомоги, тобто пом'якшення виявів невиліковної хвороби.

У всіх розвинених країнах світу життя невиліковних хворих нічим не відрізняється від життя здорових людей, - пише прес-служба благодійного фонду "СТОПРАК".

Лише в країнах, де людська гідність не є цінністю, а права людини нівелюються, паліативні хворі страждають від фізичного і душевного болю.

До яких із них належить Україна і Волинь? Чи матимуть громадяни належну медичну допомогу і суспільну увагу? Що можемо зробити ми вже сьогодні?

Про ці та інші питання йтиметься під час круглого столу «Стратегія розвитку паліативної допомоги на Волині», який відбудеться у четвер, 16 жовтня, об 11:00, у конференц-залі Волинської державної обласної універсальної бібліотеки імені Олени Пчілки (м. Луцьк, Шопена, 11).

Участь у заході візьмуть представники: управлінь охорони здоров’я Волинської ОДА та Луцької міської ради, департаментів соціальних служб Волинської ОДА та Луцької міської ради, Луцького міського центру соцслужб для сім’ї, дітей і молоді, обласної та міської депутатських комісій з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, Міжнародного Фонду «Відродження», громадські активісти.

Перед засіданням круглого столу відбудеться відкриття фотовиставки «Життя, яким воно є…» за участю авторки Русі Асєєвої, яка змушує глядача подивитися на онкологію як частину життя, яку не варто боятися. На фото – маленькі пацієнти, їхні батьки та лікарі відділення дитячої онкології Національного інституту раку.

У Луцьку - понад дві сотні невиліковних хворих, які потребують паліативної допомоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбудеться круглий стіл і фотовиставка до дня паліативної допомоги
13 жовтень, 2014, 13:35