Неважливо, в якій церкві ми молимося. Всі українці повинні об'єднатися, - кандидат у народні депутати Іванюк*

Неважливо, в якій церкві ми молимося. Всі українці повинні об'єднатися, - кандидат у народні депутати Іванюк*
Сьогодні всі українці, незалежно від віросповідання та того, яку церкву вони відвідують, повинні об'єднатися заради майбутнього України.

Про це 11 жовтня під час відвідин першого християнського храму Луцька, церкви Іонна Богослова, заявив кандидат у народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Роман Іванюк.
Як відомо, залишки храму, побудованого в 12 столітті, розташовані на території замку.

Іванюк пригадує, що в дитинстві часто бував у замку. "Любив ходити по вежах, дивитися на Луцьк з висоти і уявляти, як раніше жили люди. Любив тут сидіти в літній день, міркувати або розмовляти з друзями", - каже він.

До церкви Роман Іванюк прийшов з дружиною. Вони поставили свічки за упокій душі Героїв, які загинули за Незалежність нашої держави, та молилися за мир в Україні.

"Ми перебуваємо на території церкви, яку збудували в 12 столітті. Тобто вона діяла задовго до того часу, коли від православної церкви відкололися уніати. Коли українців не розділяли за релігійною ознакою, а навпаки - були єдині", - каже Іванюк.

"Тому це місце - своєрідний символ єдності нашого народу. Вважаю, що єднання, примирення, це те, заради чого нам треба працювати. Ми молилися за єднання і щоб Бог дав благословення нашій родині", - розповів він.

Також подружжя Іванюків подарували церкві ікону з елементами, привезеним із Святої Землі.

Кандидат у народні депутати пригадав, що його хрестили таємно. "У радянські часи за виконання цього ритуалу мого тата б по голові не погладили. До речі, мій шестимісячний син теж хрещений. Ми з дружиною виховуватимемо його доброю і порядною людиною", - каже Іванюк.

Подружжя Іванюків відвідує церкву не тільки в свята. "Ми ходимо з дружиною у церкву, щоб поспілкуватися із Богом. А Бог він для усіх християн єдиний", - каже Роман Іванюк.

"Сьогодні об'єднання українців як ніколи на часі. Наші території тимчасово окуповані російським агресором. І ми повинні згуртуватися, закачати рукави і працювати. Наше головне завдання - мир в Україні. Якщо встановиться мир - стабілізуємо економіку, не буде скачків курсу долара, будуть безперебійно виплачуватися зарплати, пенсії, "дитячі гроші" та інше", - вважає кандидат у народні депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Неважливо, в якій церкві ми молимося. Всі українці повинні об'єднатися, - кандидат у народні депутати Іванюк*
13 жовтень, 2014, 14:18