На Волині затримали мера при отриманні хабара. ОНОВЛЕНО

На Волині затримали мера при отриманні хабара. ОНОВЛЕНО
Чиновник вимагав від підприємця 35 тисяч гривень за внесення змін до генплану і надання йому ділянки для будівництва мотельного комплексу.

Посадовця затримали працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області при отриманні частини неправомірної вигоди, - повідомляють у прес-службі УМВС України у Волинській області.

Злочинну діяльність міського голови задокументували у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій за матеріалами, внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 3 статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

«Чиновник вимагав від співзасновника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч гривень за сприяння у погодженні на сесії міської ради рішення про внесення змін до генерального плану забудови земельних ділянок та надання дозволу на розробку проекту землеустрою для подальшого будівництва мотельного комплексу, – розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Владислав Кривенда. – Тож під отримання частини неправомірної вигоди, а це п’ять тисяч, працівники міліції затримали його «на гарячому». Тепер горе-посадовцю загрожує від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією».

Проводиться досудове розслідування, в ході якого правоохоронці вживають заходи щодо встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності чиновника.

Як стало нещодавно відомо, хабара вимагав нібито голова Берестечківської міської ради Микола Шотік. Про це інформує Волинський інформаційний портал, посилаючись на власні достовірні джерела.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геніальна новина.

А слабо сказати мера ЧОГО? А то Волинь річ дуже ШИРОКА...

ШО ЗА ??? о_О
Відповісти
Ім'я мера в студію!
Відповісти
Тут ніколи не афішують імена " героїв", тому це пуста мова, не більше
Відповісти
от чого не показати фото "героя" прізвище..і так далі?! До поки таке буде "прикриття" не буде ладу в Україні
Відповісти
А тому, що у нас ДЕМОКРАТІЯ - це раз, а два - у нас, як в ДЕМОКРАТІВ діє презумпція невинуватості!!! І це правильно. Доведе суд вину - тоді "ПРИЗ В СТУДИЮ", а до того - він, МЕР, не винний, як і будь-хто в будь-якій іншій ситуації.
Відповісти
Шановна громада чкільки прикладів ви знаєте коли загрімів за грати справжній чиновник-корупціонер!Просто підприємці почали масово відмовлятись від "крищування" своїх проектів та бізнес ідей.А гроші УМВС з СБУ і прокуратурою де мають заробляти!!вот і налагодилась в Україні законна схема "заробітку".це не зовсім ця,бо коли працюють по схемі то навіть про випадок не згадують,що не "просочилась" інформація.Беруть на когось відкривають справу а потім через адвокатів чи і напряму погоджують суми, за які закривається справа.Такі бізнсконкурентів усувають і коли бачать,що бізнес прибутковий самі нимі займаються.
Відповісти
на планеті, що розташована неподалік від землі, знайшли воду.
не виникає ніяких запитань?)))))
так і ця стаття))) мер якого міста? ))))) волинь велика... мерів трохи є. імя в студію! ))))
Відповісти
Горохівський район місто Берестечко затримали мера
Відповісти
м(хер) міста Берестечка
Відповісти
В Берестечку стільки мотелів, що депутати не мають куди тих хабарів складати. Добре що в Луцьку, Ковелі,Шацьку ніхто ніяких махінацій не проводить з землею, всі чиновники найчесніші люди... А як Берестечко, чи Голопупинськ - суцільні корупціонери. Добре, що міліція в нас професійна й принципова! Молодці!
Відповісти
експерти з роботи милиции позбирались бижить а то забудете борщ посолити
Відповісти
кривенда ? тоді, друзі, все ясно. Додався ще один в числі провінційних бідолах, яких розвів кривенда за допомогою підісланого провокатора. Треба ж статистику піднімати. Люстрацію треба починати із таких кривенд.
Відповісти
Дай Боже Філіповичу, який жодного дня ніде не працював і скупив половину Берестечка, а потім підставив мера хоча б одну перевірку з СБУ
Відповісти
А чому б пану кривенді не розповісти про те, скільки йому коштувало стати кандидатом юр. наук ?
Відповісти
Все добре він брав і крав, ніхто його не підставляв. Не вигорожуйте хабарника!!!
Відповісти
Тітонько, а ви хоч знаєте, як того мера звати?
Зайду на днях, глянути у ваші чесні очі.
Відповісти
там ще є один стукач УБЕХЕСу і КГБ Ляшик Сергій, який розвів кучу лудей і мусора його не можуть за яйка взяти бо лосі
Відповісти