На Волині найвища підліткова злочинність

На Волині найвища підліткова злочинність
За статистикою показник підліткової злочинності на Волині найбільший в Україні: за 4 місяці 250 порушень закону.

Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Юні порушники закону переважно крадуть: хто спиртне та харчі із сільських магазинів, а хто зазіхає на вироби з металу – асортимент теж широкий – від алюмінієвих каструль до електрокабелю, який виривають прямо зі стін будинків.

«Була затримана злочинна група, до якої входили неповнолітні. Даною групою було вчинено 104 злочини, вони є рідними братами, двоюрідними. Група була стійкою, стабільною, було задокументовано їхню протиправну злочинну діяльність», – каже заступник начальника управління МВС України у Волинській області Олександр Никитюк.

Переважно на кримінал зважуються діти з неповних і незаможних сімей, кажуть у міліції.

Часто злочини скоюють, не усвідомлюючи відповідальності – хтось збирає на новий мобільний телефон чи комп’ютер. Батьки забезпечити потреби дітей не можуть, тож ті вирішують шукати гроші самотужки.

Вік неповнолітніх злочинців від в’язниці не врятує. Діти несуть кримінальну відповідальність із чотирнадцяти років. Таке раннє порушення закону може поставити хрест на майбутньому підлітка, адже якщо він піддався спокусі раз, зробить це знову, кажуть фахівці.

«Це може початися з банального: не можу відмовити собі, бо хочу. Дуже важливо, що немає контакту в сім’ї, діти не спілкуються з батьками, батьки не чують дітей», – каже психолог Ірина Бондарук.

За останні 4 місяці діти скоїли 250 злочинів. Аби зменшити сумну статистику, правоохоронці посилили профілактичну роботу зі школярами й студентами та проводять спеціальні рейди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.