Скільки білбордів коштує солдатське життя, - дослідження

Скільки білбордів коштує солдатське життя, - дослідження
Громадська організація «Бойкот» провела дослідження затрат на зовнішню рекламу кандидатів у народні депутати України в місті Луцьку (виборчий округ №22).

Громадські активісти з’ясували цінову політику організацій, що займаються розміщенням зовнішньої реклами.

"Від імені тих чи інших політичних суб’єктів звернулися до рекламних організацій і отримали кошторис. А відтак – підрахували суми, «викинуті» на зовнішню рекламу в межах луцького округу", - повідомляють активісти.

За підрахунками громадських діячів, середня вартість білборду – 3 500 гривень. Сюди входить ціна за оренду площі, друк постера, монтаж та демонтаж. Загалом, у Луцьку 420 бордів, з яких близько 250 – сітілайти, середня вартість яких трохи менша, біля 1000 гривень.

"Ще один вид зовнішньої реклами – брандмауер. Це – повноколірне зображення великих, нестандартних розмірів, яке розміщують на фасадах будинків або будь-яких інших будівель з того боку, який найкраще бачать перехожі та пасажири громадського транспорту. Таких у Луцьку – близько 20 одиниць. Вартість відрізняється, залежно від розмірів площини та її розміщення. Орієнтовно: від 5000 до 35000 гривень. Ми беремо середню цифру – 9000 гривень", - зазначають бойкотівці.

Політична агітація зараз займає приблизно 80% усіх площин. Термін «майоріння» перед очима лучан – в середньому півтора місяці. Отож, за півтора місяці політичної агітації на зовнішніх носіях лише у місті Луцьку отримуємо 2 280 000 гривень.

Аби більш чітко зрозуміти, що таке мільйон шістсот сьогодні для України, активісти наводять ціни на найбільш необхідні речі для бійців української армії:

Бронежилет 4 класу, який частково захищає від кулі автомата – від 3 000 гривень;
Бронежилет 6 класу, що може дійсно врятувати життя бійцю – від 10 000 гривень;
Шоломи – від 3 000 гривень;
Берци – від 500 гривень;
Форма – від 400 гривень;
Термобілизна – від 200 гривень;
Захисні окуляри – від 250 гривень;
Дощовик – 150 гривень;

Прибори нічного бачення – 1 500 доларів;
Калематорні приціли і планки – від 3 500 гривень;
Насадки «вогнегасників» на АК – від 250 гривень;
Радіостанція – 10 000 гривень;
Сонячні батареї – від 200 гривень.

Якщо підрахувати ці витрати і перевести на популярну нині «білбордову» валюту, безпека життя одного українського солдата вартує 2 білборди та 5 сітілайтів.

ГО «Бойкот» звертається до усіх кандидатів у народні депутати України: "Розказуйте про себе своїми вчинками та словами під час живого спілкування з виборцями, а кошти, заощаджені на політичній рекламі, спрямуйте на те, щоб врятувати життя українських героїв.

"А виборців закликаємо до спільного бойкоту всім тим, хто не зробив для України нічого, але набрався нахабності повісити своє обличчя перед тисячами, серед яких – справжні герої, або принаймні ті, хто героям допомагає", - пишуть активісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дорого не коштує. Юля ціну знає....
Відповісти
як і Іванюк
Відповісти
Те, що робить Батьківщина і Блок Порошенка з рекламою вилазить вже за всякі межі. Стільки біг-бордів і реклами. Це реально гроші, які могли б піти на війну і з них було б значно більше користі. Не розумію
Відповісти
Іванюк,то взагалі, мало того що батько керує москальським банком, так він ще йзагадив своєю мордою все місто
Відповісти
всі висять, лише Констанкевич не видно на білбордах, а ось вояки гарно усі лізуть з одного батальйону, чому ж то вони не можуть обєднатись?
Відповісти
Щойно повернулась з Володимира-Волинського і Нововолинська! Матінко Божа! Можливо, хто не знає Гузя, так там такі великі "потрети". + завіряння Парубія, ніби то не нам, волинянам, знати: хто є хто!
Відповісти
Останні новини
Скільки білбордів коштує солдатське життя, - дослідження
14 жовтень, 2014, 16:15