У Луцьку відбудуться громадські слухання

У Луцьку відбудуться громадські слухання
У Луцькій міській раді розглянули питання про проведення громадських слухань щодо будівництва торгово-офісного приміщення в дворі житлових будинків на проспекті Відродження 26, 26а, 26б, 28, 28а, вулиці Писаревського, 4.

Про це повідомив Луцький міський голова Микола Романюк під час засідання виконавчого комітету 15 жовтня.

За його словами, кандидат в народні депутати України Андрій Осіпов без попередньої згоди привів мешканців цих будинків на засідання виконкому.

«Люди стоять в коридорі, немає де присісти. Чого люди мають стояти в коридорі, а ми, які на службі у людей, маємо сидіти в кабінеті?», - обурився Романюк.

Осіпов розповів, що люди прийшли самі, аби висловити думку проти будівництва у дворі їхніх будинків торгово-офісних приміщень. Вони пропонують на цьому місті зберегти та оновити дитячий майданчик.

«Особисто я мірю, коли у нашому місті буде так, що громада прийматиме участь у його розвитку. Громаді завжди цікаво, коли йде мова про будівництво. А особливо, якщо воно стосується безпосередньо неї. Громаді хочеться жити в будинках, де є дитячі майданчики, зелені насадження, а не постійно бачити цегляні та кам'яні стіни. Я не проти, щоб у Луцьку розвивався приватний бізнес, будівництво, але це повинно здійснюватися лише за згодою людей. Потрібно почути їх думку», - пояснив свою позицію Андрій Осіпов.

Кандидат в депутати до Верховної Ради зауважив, що почути голос громади можна лише під час громадських слухань, адже конфлікт, який існує там, склався лише через те, що не запитали думку людей.

Тому Андрій Осіпов попросив виконком прийняти рішення про призначення найближчим часом громадських слухань та безкоштовно розмістити повідомлення про час та місце їх проведення у обласних газетах.

Проте Микола Романюк зазначив, що ніякого безкоштовного розміщення не буде.

«Осіпов, кандидат в депутати до Верховної ради, привів сюди людей, хоче безплатного розміщення оголошення в газетах, давайте проголосуємо за громадські слухання, почуємо думку народу, призначимо їх через тиждень. Та й відпустимо людей», - звернувся до членів виконкому мер.

Колеги підтримали пропозицію Миколи Романюка.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська висловила думку, що об’єкт, розташований в дворі цих будинків, дитячим майданчиком назвати важко.

Представники громади хотіли висловити свою думку щодо цього питання, однак Микола Романюк резюмував, що зараз нікого слухати не буде, адже для того і виділяють час на проведення громадських слухань, щоб у їх ході і дійти спільного рішення з цього питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якось так трапляється, що "доброта" Осіпова нікуди не лізе, вивертається злом. Є люди, в яких недоліки подобаються, а є такі, в яких лжедоброта огидна і фальшива. Осіпов - з отанніх.
Відповісти
У нашій державі все можна продати дуууууже дешево тільки дуууууже багатим людям.Ось рішення ЛМР (зокрема теперішнього екс-мера ШИБИ) про продаж
http://www.lutskrada.gov.ua/OLD/UserFiles/File/rada/ses2010/58_21rish.doc
І те, що це прибудинкова територія, там розміщені грядки жильців, побудовані тротуарчики - на це нашій владі та жеку, грубо кажучи, наплювати. До них звернулася авторитетна людина у Луцьку, яка і є тепер власником даної ділянки. А для "шановного" мера Романюка це вже не перша історія у місті з забудовою таким чином (наприклад "Буратіно"). Думаєте "шановний", що майдан не повернеться...
Відповісти
що буде побудовано ригайлівку - отже, буде збудовано! Народ схаває...
Відповісти
І що поганого що людина приймає участь в розбудові інфраструктури? Невже грядки цінніші, як якийсь заклад для громадських потреб??? Чи як завжди жаба давить, що хтось щось робить?.
Відповісти