На оздоровлення луцьких школярів витратили більше 2 мільйонів гривень

На оздоровлення луцьких школярів витратили більше 2 мільйонів гривень
Цього року оздоровили 45% школярів віком від семи до 17 років.

Про це розповів начальник відділу сім'ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик під час засідання виконкому 15 жовтня.

За його словами, всі навчальні заклади завчасно почали роботу з планування літнього оздоровлення для дітей. Зокрема, в лютому вчителі вивчили думку батьків щодо цього питання, а в березні склали список дітей з малозабезпечених сімей.

Веремійчик розповів, що найбільшим позитивом цьогорічної оздоровчої кампанії стало те, що протягом її проведення не було виявлено випадків харчових отруєнь дітей.

Загалом, Веремійчик зазначив, що станом на 10 жовтня оздоровили 9 тисяч 273 дитини пільгових категорій. Протягом літа працювало 26 пришкільних таборів денного перебування, де відпочили понад 2 тисячі учнів. 627 школярів провели час у таборі «Ровесник» в селі Забороль Луцького району, а 207 обдарованих дітей відпочили в літній школі «Ерудит» при цьому таборі.

Відпочинок та оздоровлення для юних спортсменів міста організував Волинський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Зокрема, за його сприяння діти, окрім відпочинку у таборі, чотири дні провели у наметовому містечку на озері Світязь.

Веремійчик додав, що оскільки зараз зникла можливість оздоровлювати дітей у таборі «Артек», то цього року школярі відпочили в «Молодій гвардії». До слова, частина дітей перебуває там і досі, адже оздоровчий сезон там триває цілий рік.

В оздоровчому таборі в Буковелі відпочили 33 обдаровані дитини та 70 дітей з обмеженими можливостями, деякі з них із синдромом Дауна. Організація такого відпочинку здійснена виключно за кошти благодійників.

У 2014 році на оздоровлення луцьких школярів витратили понад 2 мільйони гривень. Залучено 174 тисячі 325 гривень батьківських коштів, за які батьки купували путівки на пільгових умовах.

Олексій Веремійчик наголосив і на проблемах, які склалися під час цьогорічної оздоровчої кампанії, і які треба вирішити до початку наступної. Наприклад, у літньому таборі «Ровесник» невирішеними залишаються питання про придбання каркасу для басейну, ремонт приміщень та встановлення огорожі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На оздоровлення луцьких школярів витратили більше 2 мільйонів гривень
15 жовтень, 2014, 11:50