У Луцьку на виборчих дільницях чергуватиме 160 медсестер

У Луцьку на виборчих дільницях чергуватиме 160 медсестер
Таке нововведення не передбачене законодавством, однак, зважаючи на ситуацію із проведенням минулих волевиявлень, залучення працівників медицини стає необхідністю.

Про це розповіла начальник організаційного відділу Луцької міської ради Олена Барська під час засідання виконавчого комітету 15 жовтня.

За її словами, в місті функціонують 84 виборчі дільниці. З них – 73 звичайні, 9 – спеціальних, утворених на постійній основі, та 2 спеціальні, тимчасові – в Луцькому слідчому ізоляторі та в Луцькому гарнізонному військовому госпіталі.

Барська зауважила, що діяльність виборчих дільниць забезпечена на належному рівні. За кошти міського бюджету на придбання матеріальних цінностей та оргтехніки виділили 24 тисячі гривень, та забезпечили ними голів дільничних виборчих комісій.

На розміщення агітаційної друкованої продукції в розпорядженні кандидатів – 28 тумб, 26 великих дощок для оголошень, дошки для оголошень біля під’їздів і у ліфтах багатоквартирних будинків. На сайті Луцької міської ради працює банер «Виборець повинен знати», в газеті «Луцький замок», в радіо- та телеефірах проводиться роз’яснювальна робота для виборців.

Нововведенням майбутніх виборів стане те, що на дільницях будуть чергувати медсестри. Зокрема, планують залучити 160 працівників медичної галузі. Хоча, зі слів Барської, це не передбачено законодавством, але, зважаючи на те, як складалися події, та які були ситуації на всіх минулих виборах, прийняли рішення задіяти у день виборів медпрацівників.

Олена Барська не оминула і проблем, які виникли у ході підготовки до виборів. Серед них уже звична – відсутність пандусів на виборчих дільницях, та те, що чимало голів та заступників ДВК відмовляються від роботи та складають свої повноваження, що не дає можливості належно організувати роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з кулеметами також чергуватимуть?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на виборчих дільницях чергуватиме 160 медсестер
15 жовтень, 2014, 12:25