Ситуація в зоні АТО станом на 15 жовтня: карта

Ситуація в зоні АТО станом на 15 жовтня: карта
За оперативними даними, бойовики здійснюють передислокацію живої сили та техніки, біля Бахмутівки триває бій, а терористи грабують місцеве населення.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони.

14 жовтня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Під час розмови було підтверджено необхідність неухильного дотримання домовленостей щодо припинення вогню і відведення військ. Співрозмовники узгодили порядок денний і формат зустрічі під час саміту «Азія-Європа», який відбудеться 16-17 жовтня в Мілані.

Сьогодні, 15 жовтня, у Маріуполі оголошено День жалоби у зв'язку із трагічною загибеллю мирних жителів внаслідок обстрілу терористами селища Сартана.

Встановлено, що 14 жовтня в цьому районі активну розвідку вів російський безпілотник. О 14:30 терористи розпочали обстріл відділу прикордонної служби «Сартана» з установок «Град», розташованих в районі захопленого населеного пункту Широкіне. Внаслідок обстрілу втрат серед прикордонників немає. Вогонь коригувався безпосередньо з безпілотника. Оскільки в цей час на околиці селища проходила поховальна процесія, терористи туди перенесли вогонь. Снаряд влучив безпосередньо у поховальну процесію. За попередніми даними, загинули 7 мешканців селища Сартана, 18 дістали поранень.

Водночас терористи обстрілювали позиції сил АТО біля населеного пункту Шевченко та Талаківка поблизу Маріуполя. Постраждалих серед військових також немає.

Активність терористів, які продовжують порушувати режим припинення вогню, концентрується переважно в районі аеропорту Донецька, Дебальцево та Щастя.

У Донецькому аеропорту терористи 4 рази обстріляли позиції сил АТО з мінометів та артилерії і двічі здійснювали штурм. Всі напади відбито. У районі міста Дебальцеве Збройні сили відбили штурм на базовий табір сил АТО. Атаки відбувалися після артобстрілів.

Протягом вчорашнього дня Нацгвардійці відбили штурми на позиції в районах перетину ключових доріг під селищем Золоте Луганської області.

За оперативними даними, бойовики здійснюють передислокацію живої сили та техніки. Також вони поширюють чутки про підготовку наступів у напрямку міст Дебальцеве, Маріуполь, Авдіївка у Донецькій області та міст Лисичанськ, Сєверодонецьк та Щастя у Луганській області. Українські силовики контролюють всі зазначені напрями.

Державна прикордонна служба завершила постачання зимового одягу та іншого необхідного спорядження до підрозділів, що несуть службу на сході України. Прикордонники отримали камуфляжі, зимові куртки, термобілизну, кожухи, валянки, шапки та інший одяг. Наразі триває розподіл та постачання цього майна безпосередньо від органів охорони кордону до особового складу. Розподіл завершиться протягом 1-2 днів.

Фахівці «Укроборонпрому» протягом доби відремонтували 13 одиниць бронетехніки: 3 танки 5 БМП та 5 бронетранспортерів БТР-70,-80.

На територіях, тимчасово підконтрольних бойовикам, бандити вигадують дедалі нові способи грабунку населення та бізнесу. Так, за оперативними даними, керівництво терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» має намір провести до 1 листопада інвентаризацію непрацюючих місцевих підприємств, після чого незаконно їх привласнити.

Крім цього, терористи запровадили щомісячні побори з місцевого населення. Терористи цими поборами обклали і тих, хто видобуває вугілля, і таксистів, і працівників ринків. Злочинці від місцевих мешканців вимагають сплачувати «данину» готівкою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, карта, РНБО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ситуація в зоні АТО станом на 15 жовтня: карта
15 жовтень, 2014, 13:31