Роман Іванюк: «Луцьк - місто великих можливостей»*

Роман Іванюк: «Луцьк - місто великих можливостей»*
Кадндидат у народуні депутати України від Блоку Петра Порошенка Роман Іванюк переконаий, що у Луцьку за декілька найближчих років реально створити більше 5 тисяч робочих місць.

Про це кандидат у народні депутати повідомив під час прес-конференції 15 жовтня.

За його словами, географічне розташування міста має сприяти залученню інвесторів, проте Луцьк на сьогодні недооцінений як інвестиційний об'єкт.

«Іноземні інвестори звикли вкладати гроші у Східну та Центральну Європу. Наше географічне розташування дозволяє стати об'єктом великих інвестицій. Одним із перших моїх завдань як майбутнього народного депутата є створення нових робочих місць», - заявив Роман Іванюк.

Також кандидат у народні депутати зауважив, що саме зараз потрібно усіма можливими способами залучати іноземних інвесторів.

«Варто зрозуміти, що хочуть люди, котрі готові принести в Україну свій капітал. Іноземці бояться втратити в Україні своє право власності. Адже траплялись випадки, коли інвестор втрачав своє майно через недосконале законодавство. І, перш за все, нам необхідно на ділі захисти право власності», - зазначив Іванюк.

Роман Іванюк переконаний, що у Луцьку є чимало підприємств, потужності яких можна було б розширювати і розвивати. Приміром, за словами кандидата, підприємство «Мотор» може перейти з ремонту авіадвигунів на їх виготовлення.

«Інвестори можуть спокійно розміщувати частини своїх потужностей у Луцьку і цим самим створювати нові робочі місця. У місті можна побудувати підприємства переробної галузі. Підприємство стане конкурентним, коли залучить професійні кадри. Тому, коли є конкурентність, то і заробітні плати у робітників будуть високими», - зауважив кандидат у народні депутати.

Під час прес-конференції Роман Іванюк згадав про проблеми вітчизняних харчових виробників. Він відмітив, що левову частку у супермаркетах країни займають іноземні виробники та вітчизняні крупні компанії.

«Коли вітчизняний виробник розпочинає свою діяльність, він зустрічається із великими ризиками. Адже потрібно платити зарплати людям і податки державі. А що робити, коли великі фірми монополізували вітчизняний ринок? Тому потрібно просити, щоб мережі супермаркетів виділяли 15 відсотків своїх полиць для молодих українських компаній», - мовив Іванюк.

Серед інших планів кандидата стосовно Луцька - реформування житлового комунального господарства. Роман Іванюк заявив, що обслуговування житлових будинків є ефективним коли цим займається не держава, а ОСББ.

«Весь світ пройшов період, коли старі панельні будинки зносились, а на їхньому місці будувались нові з більшою кількістю помешкань. Новобудови легше обслуговувати. Впроваджуючи новітні технології опалення будинків, у зимовий час люди економлять чимало коштів», - розповів Іванюк.

Також він розказав про свої плани щодо реформи медицини в Україні. На його думку, медицина повинна бути тільки платною. Але він зауважив, що для цього необхідно підняти рівень життя населення до європейського рівня і обов'язково збалансувати заробітні плати із вартістю медичних послуг.

«Коли людина за один рік отримує зарплату у 25 тисяч гривень, то підприємство сплачує за цю особу у пенсійний фонд майже 12 тисяч гривень. Ці кошти повинні іти на медицину, але насправді де вони пропадають, ніхто не знає. Тому потрібно людині оформити на цих 12 тисяч медичну страховку, і тоді вона зможе без проблем отримати якісні медичні послуги», - мовив Іванюк.

Окрім того, кандидат у нардепи повідомив про те, що у Луцьку буде проведена низка заходів. Вони відбудуться у рамках благодійного проекту «Єднаємось заради перемоги», метою якого є збір коштів для поранених бійців АТО.

Зокрема, 21 жовтня будуть проведені інтелектуальні змагання «Кубок Волині 2014», а 24 жовтня - перший тур Всеукраїнської ліги КВН.

Роман Іванюк зізнався, що у студентські роки він грав у КВН і був капітаном команди, яка представляла його факультет.

Також буде проведений турнір «Схід і Захід разом», на який приїдуть силачі із різних областей України. Змагання зі стронгмену відбудеться 19 жовтня на чолі із відомим силачем Василем Вірастюком.

Наостанок Роман Іванюк закликав жителів міста долучитись до ініціатив громадських організацій, які проводитимуть святкові заходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хватить агітації, вже верне від неї
Відповісти
ЛУцьк - місто великих можливостей, тому Я, уже більше 5 років працюю в Києві)
Відповісти
А якого ж ... ти чоловіче поїхав у Київ?
Відповісти
перестаньте курити травку...
Відповісти
То Іванюк ще й наркоман? От що значить "золота" молодь. З жиру бісяться
Відповісти
Людина просто любить своє рідне місто , і не важливо де жила останнім часом . Так тримати!
Відповісти
Живете в Киеве-там и болотируйтесь. В Луцке и своих пежонов хватает.
Відповісти
До цього хоч можна попасти на прийом.не то що інші.......костанкевич ....
Відповісти
а де в Луцьку кірха 11 століття? О_о
Відповісти
І скільки раз він тебе приняв?
Відповісти
А папика из русского банка выгнали!Нахимичил с деньгами!Молодчинка.Тоже форма борьбы с Москвой.
Відповісти
Чесно так набридло читати оці брудні , безпідставні, жовті коментарі . Пусті неаргументовані слова так званих "патріотів " , які мабуть самі не повурушили навіть пальцем для блага свого міста . Лучани схаменіться і перестаньте таким чином проявляти свій патріотизм підніміть свою "ж" і самі почніть щось робити для міста і для України . Герої мужчини шагом марш на Схід і там ділом боріться і відстоюйте свої переконання . Ми повинні бути однією сім"єю , тоді переможимо . А не судити людину яка ні одного дня не працювала політиком. Навчітся щиро вірити і давати шанс . Як ви ставитесь так і до вас будуть . Тим більше після такого кровавого майдану , я думаю політики знають на що ідуть .
Відповісти
Спочатку навчіться розрізняти хто є хто в політ ці, а вже потім беріться повчати.
Відповісти
Ха. Хочеш допомагати Луцьку - балотуйся в міську/обласну раду. Друге - якщо Луцьк настільки привабливе для інвестицій місто - скільки Конкорд інвестував в Луцьк? Третє - шеф іде за списком Тігіпка. Якщо професіонал - іди в уряд (думаю, шеф підсобить). Верховна рада до задекларованих цілей немає майже жодного відношення.
Відповісти
Останні новини
Роман Іванюк: «Луцьк - місто великих можливостей»*
15 жовтень, 2014, 16:56