Волинські священики подарували вишиванки дітям, батьки яких воюють на сході. ФОТО

Волинські священики подарували вишиванки дітям, батьки яких воюють на сході. ФОТО
Діти з родин, члени яких перебувають у зоні антитерористичної операції, отримали вишиванки від Волинської єпархії УПЦ.

Священики єпархії вручали вишиванки дітям у вівторок, 14 жовтня, на свято Покрови, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Ліна Галан
, директор Центру соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді Луцької міської ради зазначила, що такі родини, звідки хтось перебуває на фронті, потребують особливої соціальної опіки.

На обліку у Центрі – 205 сімей мобілізованих у зону АТО або тих, хто пішов захищати Вітчизну добровільно. Це тільки ті родини, в яких є діти.

Міська рада, за словами Галан, давно співпрацює з Волинською єпархію УПЦ.

Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук розповів, що вже вдруге за кошти єпархії купують і дарують вишиванки.

Торік якраз на Покрови такі сорочки подарували тридцяти діткам-сиротам. Цього року з’явилася нова категорія тих, хто потребує допомоги суспільства - родини, чиї чоловіки служать у зоні АТО.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта отримали діти з таких родин отримали у подарунок вишиванки ручної роботи.

"Церква завжди з тими, кому важко. Українська православна церква молиться за бійців, які перебувають у зоні АТО, за їхні родини, за те, аби Господь дарував їм терпіння, а ті, хто їх образить, мали страх Божий. Дарувати вишиванки – це справді радісно, бо Божа Матінка є ще й покровителькою українського козацтва. Отож Україна, Свята Покрова і вишиванки – це невід’ємне. Хай носять ці виготовлені з любов’ю сорочки дітки, нічим не відрізняючись від інших. Бо ж сьогодні вишиванки мають багато родин", – запевнив отець Валентин Марчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські священики подарували вишиванки дітям, батьки яких воюють на сході. ФОТО
15 жовтень, 2014, 15:17