Учні з Волині змагатимуться з білорусами та поляками

Учні з Волині змагатимуться з білорусами та поляками
Понад 100 робіт учнів позашкільних навчальних закладів віком від 8 до 16 років зібрав обласний конкурс малюнків і робіт «Рятувальники очима дітей».

Нагородження переможців та призерів відбулося 11 травня у приміщенні обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, повідомили в ТУ МНС України в області.

Найактивнішими були гуртківці Іваничівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Любомльського, Любешівського, Ратнівського, Старовижівського районів, міст Ковеля, Луцька, Нововолинська та обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

У номінації «Малюнок» перше місце здобула учениця гуртка «Чарівний пензлик» Любешівського будинку дитячо-юнацької творчості Оксана Шоломіцька. Найкращий плакат підготувала учениця гуртка «Чарівний пензлик» Ковельського палацу учнівської молоді Тетяна Здробилко.

Учениця літературної студії «Мистецтво слова» міста Ківерці Оксана Мамчар визнана переможцем за написаний твір «Рятівник», а учень гуртка «Ляльковий театр» Камінь-Каширського будинку дитячо-юнацької творчості Максим Гук підготував найкращу гумореску «Пригоди Івана-екстремала», за що і отримав 1-е місце у номінації «Вірш».

У номінації «Виріб» найкращою визнано картину «Відважний рятівник» учениці будинку школяра селища Стара Вижівка Катерини Приходько. Дівчинка виготовила свій витвір мистецтва у складній техніці – тістопластиці. Найкращу картину з бісеру виконала учениця гуртка «Бісеринка» обласного центру науково-технічної творчості Ольга Гулюк.

Найкращу м’яку іграшку змайстрували учениці гуртка «Конструювання та моделювання одягу» обласного Центру науково-технічної творчості. Діти назвали свою роботу «Гірська пожежно-рятувальна служба»: у засніжених горах рятувальники на гелікоптері прилетіли на допомогу заблукалому туристу.

Вихованець гуртка малої академії наук Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості Павло Рарат визнаний переможцем за діючий макет «Фотоелектрична система протипожежної безпеки»: учень підготував прилад, що подає звуковий сигнал у випадку виявлення вогню.

У номінації «Символіка МНС» найкращою визнано роботу з декоративної соломки вихованця гуртка «Золота соломинка» Палацу учнівської молоді імені Івана Франка м. Ковеля Андрія Мартинюка.

Найкращий електронний посібник-помічник для навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності за допомогою комп’ютерних технологій підготували гуртківці обласного Центру науково-технічної творчості.

Абсолютним переможцем конкурсу журі визнало Богдана Корнійчука – вихованця зразкової студії декоративно-ужиткового мистецтва «Бджілка» Ківерцівського районного центру дитячої та юнацької творчості.

Хлопчик підготував роботу «Завжди на варті», на якій гелікоптер МНС гасить палаючий будинок, а рятування людей з будинку здійснюють бійці в одностроях МНС.

Всі переможці та призери конкурсу – а їх було 27 – отримали за свої старання цінні подарунки та дипломи. За підготовку переможців конкурсу спільними грамотами управління освіти та науки облдержадміністрації та територіального управління МНС області нагороджені також і керівники гуртків.

Роботи переможців в окремих номінаціях братимуть участь у міжнародному етапі цього конкурсу серед учнів Брестської області Білорусі, Подляського та Люблінського воєводств Польщі, а решта робіт поповнять експозицію обласної виставки цивільного захисту.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вообще бомба! перемога за нами!
Відповісти
Останні новини
Учні з Волині змагатимуться з білорусами та поляками
14 травень, 2012, 16:25