Чим більше Європа тисне на Росію - тим гірше Україні, - Путін

Чим більше Європа тисне на Росію - тим гірше Україні, - Путін
Спроби Заходу тиснути на Росію у зв'язку з українською кризою тільки ускладнюють врегулювання ситуації в Україні, заявив Володимир Путін.

Про це повідомляє "ВВС" за словами російського президента у інтерв'ю сербській газеті "Политика".

"Наші партнери мають чітко розуміти, що спроби тиснути на Росію через односторонні, нелегітимні обмежувальні кроки не наближають врегулювання, а тільки ускладнюють діалог", - сказав Путін.

Пан Путін сподівається, що Захід згадає, "чим загрожує розлад між великими ядерними державами", та відмовиться від "спроб шантажу". При цьому він висловив готовність до "конструктивного співробітництва".

За словами російського президента, ізолювати санкціями Росію не вдасться, натомість це тільки шкодить "економічному здоров'ю Європи" та репутації західних компаній.

Стосовно української кризи Володимир Путін заявив, що врегулювати ситуацію можна тільки "внутрішньоукраїнський діалог за участі всіх політичних сил", в рамках якого обговорюватиметься конституційний устрій країни.

"Ми зацікавлені в поступальному, рівноправному і взаємовигідному співробітництві з українськими партнерами", - зазначив він, додавши, що відносини Росії з Україною "завжди грали і гратимуть дуже важливу роль".

У четвер, 16 жовтня, у Мілані стартує форум «Азія — Європа», у ході якого, як очікується, Володимир Путін проведе переговори з українським президентом Петром Порошенком.

Барак Обама і лідери країн ЄС у середу закликали Росію здійснювати більше зусиль у виконанні мінських домовленостей задля досягнення миру в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чим більше Європа тисне на Росію - тим гірше Україні, - Путін
16 жовтень, 2014, 12:38