Спритний поляк намагався обдурити ягодинських митників

Спритний поляк намагався обдурити ягодинських митників
Працівники Ягодинської митниці вилучили 20 тонн мороженого сала у поляка, який намагався перевезти вантаж через кордон.

Водій вантажівки з порушенням митних правил намагався перемістити через митний пост «Ягодин» 20 тонн мороженого сала, - повідомили в інформаційно-комунікаційному секторі ГУ Міндоходів у Волинській області.

Для проведення митного контролю товару водій транспортного засобу надав посадовим особам Ягодинської митниці товарно-супровідні документи на вантаж – 735 картонних ящиків із замороженим салом, що розмістився на 50 піддонах у напівпричепі вантажівки. Згідно з цими документами він переміщує товар «Заморожене хребтове сало свійських свиней» загальною вагою 19992 кг на суму 13994,40 євро.

Однак під час проведення митного контролю, на вимогу працівників митного поста «Ягодин», водій надав міжнародну товарно-транспортну накладну та інвойс, згідно з яким вартість товару становить 18392,64 євро, що за курсом Нацбанку України - 301083,84 гривень.

Власне ці розбіжності у вартості вантажу, що переміщувався через кордон, і стали підставою для затримки партії замороженого сала.

Працівники митниці склали протокол про порушення митних правил. Так, відповідно до частини 2 статті 459 Митного кодексу України, водій польської фірми вчинив дії, спрямовані на незаконне ввезення на митну територію України товару «Заморожене хребтове сало свійських свиней». Правопорушник подав митному органу як підставу для переміщення товару документи, що містять неправдиві відомості щодо вартості товару.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ходів вас дурнів дешевим салом накормити по 12 грн.Що ж – смокчіть палець. Навіть у польського спекулянта кіло сала меньше 1 євро.
Тепер підіть на наш базар.Теж як треба нелюбити свій народ. ЧАС ЄДНАТИСЯ?
Відповісти
Останні новини
16 жовтня - презентація Apple
16 жовтень, 2014, 16:28
Спритний поляк намагався обдурити ягодинських митників
16 жовтень, 2014, 16:18