Армія потребує реформ та модернізації, - Мамчур у Луцьку. ФОТО*

Армія потребує реформ та модернізації, - Мамчур у Луцьку. ФОТО*
Кандидат у народні депутати України від Блоку Петра Порошенка Юлій Мамчур зустрівся в Луцьку із бійцями 51 механізованої бригади.

Про це йшлося на прес-конференції 16 жовтня.

Юлій Мамчур розповів, що в основному військових цікавило питання, яке стосувалося реформування українського війська і підвищення матеріального забезпечення для вояків.

«Тривалий час ці бійці перебувають на передовій і їх цікавлять більш буденні проблеми. Вони обурені тим, що у внутрішніх військах ротація відбувається кожних 45 діб, а 51 бригаду не ротують взагалі. Я пообіцяв хлопцям, що коли матиму нагоду поспілкуватись із вищим військовим керівництвом то обов’язково підніму питання їхньої ротації», - заявив Мамчур.

За його словами, він не одразу погодився балуватися до Верховної Ради. Адже після того коли Росія окупувала Крим, 204 бригади тактичної авіації, командиром якої є Мамчур, перебазували на Миколаївщину.

«Петро Порошенко запропонував увійти до списку його партії. Я взяв два дні на роздуми і порадившись із дружиною дав згоду балотуватись у народні депутати. Для мене це було не легким рішенням, адже Збройним силам України я віддав 26 років свого життя. Я знає проблеми армії із середини і намагатимусь докладати усі зусилля для реформування війська для збільшення фінансування», - зазначив військовий льотчик.

Юлій Мамчур переконаний, що бюджет армії повинен розподілятись за світовими стандартами. 50 відсотків коштів повинно витрачатись на матеріальне та продовольче забезпечення солдат, 25 – на бойову підготовку і ще 25 відсотків - на бойове забезпечення.

На прес-конференції постало також питання про нинішню ситуацію у Криму. Адже саме Мамчур до останнього обороняв військовий аеродром «Бельбек». Льотчик стверджує, що Росія чітко спланувала окупацію, але протистояти їй було неможливо.

«У часи Януковича міністром оборони та головою СБУ були громадяни Росії. Ми могли б протистояти окупантам, але вище керівництво держави не давало таких команд. Коли у 1997 році дозволили росіянам базувати свої війська у Криму, тоді вже була «закладена» небезпека для України», - розповів Мамчур.

На території аеродрому «Бельбек» було залишено 12 літаків–винищувачів, які на той час були у повній бойовій готовності.

За словами Юлія, вони були залишені через зраду його підлеглих.
Адже зрадники передали бортові номери росіянами і ті не дали можливості перевезти винищувачі на континентальну територію України.

«Нам вдалося вивезти 53 літаки, але на сьогодні лише три з них знаходяться у бойову стані. За моїми даними ті літаки, які лишились у Криму протягом шести місяців не піднімались у повітря. Є ризик, що Росія їх використає проти нас, але він невеликий», - заявив Мамчур.

Військовий каже, що принципово не спілкується із тими колегами, які зрадили Україну і перейшли на бік ворога.

"Ці люди не порадилися із командиром і прийняли невірне рішення. Їх зневажають і російські офіцери, адже люди, які один раз зрадили можуть це зробити і вдруге. Їхня служба скоріше за все буде проходити у Магадані або на Камчатці», - мовив військовий льотчик.

Також із військовим льотчиком до Луцька приїхав народний депутат України Павло Розенко. Під час розмови із журналістами політик зазначив, що настав час єднатися і уникати будь-яких конфліктів у середині влади.

«Блок Петра Порошенка на Волині представляють достойні кандидати. Роман Іванюк та Ігор Чорнуха – це ті люди, які потрібні для впровадження нових ідей та їх реалізацію. Нам потрібно більше голосів у раді щоб приймати потрібні рішення. Адже у старому парламенті лише 150 депутатів, які є демократами», - розповів нардеп.

Також Розенко заявив, що невдовзі буде проведена люстрація усіх високо посадовців. Після чого країна рухатиметься у Європу і матиме економічний розвиток.

«Парламентські вибори – це шанс для країни. Шанс для людей обрати тих депутатів, які будуть прислухатися до громади своїх округів. Роль парламенту у зміні країни є домінуючим. Верховна Рада формує уряд, який є каталізатором реформ. Ми не маємо права допустити 2004 року, коли президентом став демократичний Ющенко, але із цього нічого не вийшло», - заявив Павло Розенко.

Під час розмови із представниками ЗМІ кандидат у народні депутати України від Блоку Петра Порошенка Роман Іванюк висловив думку про те, що для військовослужбовців 51 бригади необхідно будувати житло.

«У розпорядженні військової частини є майже 10 гектарів землі. Міністерство оборони хотіло передати цю землю у користування громаді, але Революція гідності завадила це зробити. І я маю надію, що Ігор Чорнуха сприятиме будівництву такого соціального житла, частина якого належатиме військовим», - заявив кандидат.

У свою чергу кандидат у депутати до Волинської обласної ради від Блоку Петра Порошенка Ігор Чорнуха заявив, що будівництво житла відбуватиметься за кошти спонсорів. Чорнуха розповів, що нині багато військових частин мають великий надлишок земельних ділянок.

«Сьогодні армія України менш чисельна, як в СРСР. А тому військові частини зменшились у своїх розмірах і займають менше території. Вільні землі можна надавати інвесторам для будівництва житлових будинків. А якщо військова частина немає надлишкових земель, то я ініціюватиму, в органах місцевого самоврядування, виділити резервні земельні ділянки», - зазначив Чорнуха.

Ігор Чорнуха також доповнив, що для будівництва житла будуть залучатися лише ті будівельні фірми, які запропонують найвищий відсоток жита для військових у побудованих будинках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мамчура в Міністри оборони!!!, а не в депутати..., Чорнуха зачорнює списки блоку
Відповісти
Ви помиляєтесь. Він дуже хороша, розумна людана, гідна бути депутатом.
Відповісти
Останні новини
Армія потребує реформ та модернізації, - Мамчур у Луцьку. ФОТО*
16 жовтень, 2014, 23:47