Судять луцьких медиків, які «здирали» хабарі з інвалідів

Судять луцьких медиків, які «здирали» хабарі з інвалідів
Медиків на чолі з головою Луцької міської медико-соціальної експертної комісії Ларисою Зародюк судять за хабарництво.

Слідкували правоохоронці відділу боротьби з економічними злочинами за порушниками закону в білих халатах довго. А брали побори волинські ескулапи не з кого-небудь, а з лучан-інвалідів, які приходили на комісію, щоб підтвердити діагноз, - інформує ТРК «Аверс».

Протягом тривалого часу правоохоронці спостерігали за роботою працівників Луцької МСЕК за допомогою встановлених відеокамер у приміщеннях лікувального закладу.

Прокурор прокуратури Волинської області Володимир Лисюк розповів: «Обвинувачується голова і члени Луцького міського МСЕК у вимаганні і отриманні неправомірної вигоди у розмірі 15 900 гривень за підтвердження або продовження громадянам груп інвалідності».

Гроші за ті чи інші висновки, що підтверджують групу інвалідності, отримували троє: голова комісії Лариса Зародюк, лікар-невропатолог Наталія Галета та ще один медик закладу Василь Вірста. Фактів отримання неправомірної вигоди правоохоронці задокументували близько тридцяти.

Свідки розповіли суду, що з чуток знають, як зараз у медицині без грошей вирішити нічого не можна. Тож за порадою знайомих заздалегідь готувалися до проходження комісії. Кожен ніс різні суми - від двох сотень гривень до п’яти тисяч. При цьому запевняли, що грошей із них ніхто не вимагав і давали їх добровільно. Щоправда, ніхто з медиків, за словами свідків, від коштів не відмовився.

Наразі головуюча в справі Алла Борнос має намір допитати всіх свідків, а після закінчення слідчих дій, справу почнуть розглядати по суті.

За словами правоохоронців, підсудним «світить» від трьох до шести років із позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Ковельський МСЕК чому осторонь?
Відповісти
Цю тварину Галету треба посадити на років 10. Вона більше за всіх знущалась над людбми. С-ка!!!
Відповісти
Ха ха! От так їм і треба!Добре, що за сраку взяли, а то обнагліли вкрай!
Відповісти
Це вже тянеться багато років!!! А групи за хабаря отримують здорові люди, роблять липові довідки в лікарів (також за хабаря), а потім і групу і отримують і пенсію і ходять на роботі ті тюжко хворі інваліди....
Відповісти
нарешті ними зайнялись!!! тато продовжує групу кожного року і при тому,що діагноз в нього справжній і не піддається повному лікуванню-вони вимагали взятки! а коли розповідав,як щороку проходить комісію жінка без руки. невже ці лікарі-придурки думають,що рука просто візьме і виросте?! скоти!так їм і треба!!!
Відповісти
А людину без ноги відправляти кожного року на комісію то нормально?
Відповісти
Останні новини
Судять луцьких медиків, які «здирали» хабарі з інвалідів
16 жовтень, 2014, 21:37