Активісти вимагають зупинити продаж «російської отрути»

Активісти вимагають зупинити продаж «російської отрути»
Активісти Комітету по боротьбі з корупцією пікетують Міністерство охорони здоров’я України через корумпованість Державної служби України з лікарських засобів та вимагають зупинити продажі в Україні російського препарату «Арбідол».

Активісти прийшли під стіни міністерства з плакатами «Бойкот російській отруті», «Винних за грати». Вони також принесли дитячу труну, на якій наклеєні листівки з назвою препарату. Активісти пояснюють, що препарат «Арбідол» у першу чергу є смертельно небезпечним для дітей, - передає УНН.

Громадськість вимагає від МОЗ зупинити продаж цього препарату, який, як вони наголошують, є смертельно небезпечним і продається в Україні з порушенням усіх процедур.

Учасники протесту заявляють про те, що голова Державної служби України з лікарських засобів Михайло Пасічник в інтересах російського фармовиробника бездіє та сприяє тому, що російські ліки вбивають українських дітей.

Заступник голови Комітету по боротьбі з корупцією Руслан Кисельов зазначив про те, що препарат «Арбідол» є російським.
Він наголосив, що препарат «Арбідол» був завезений в Україну під виглядом імуностимулятора, однак потім за розпорядженням від 8 травня 2014 року був переведений у розряд противірусних засобів.

«Його лобіювала екс-міністр РФ Тетяна Голікова. Ми хочемо знати, чому в Україні цей препарат став противірусним, якщо з початку він випускався як імуностимулятор. Таким чином у препарату було збільшено дозу, яка небезпечна для здоров’я людини. Це збільшення продажі, але ми розуміємо, що сьогодні російський препарат убиває як дітей так і дорослих. Ми розуміємо що в цих схемах задіяні люди», — зазначив Русла Кисельов.

«Ми хочемо запитати, чому не було жодних клінічних досліджень? Чому цей препарат, який викликає багато запитань, досі відкрито продається в аптеках? Ми розуміємо, що комусь від нього може бути шкода», — наголосили активісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Активісти вимагають зупинити продаж «російської отрути»
17 жовтень, 2014, 10:37