Презентували унікальний підручник з біблійно-церковної археології

Презентували унікальний підручник з біблійно-церковної археології
Унікальний підручник із біблійно-церковної археології презентували в стінах Волинської православної богословської академії.

Це перший підручник з цього навчального предмету українською мовою, - повідомляє ТРК «Аверс».

Підручник для п’ятикурсників Волинської православної богословської академії – результат чотирирічної копіткої праці автора. Михайло Кучинко викладає в двох навчальних закладах Волині: читає біблійну археологію у Волинській православній богословській академії та є професором і завідувачем кафедри археології давньої та середньовічної історії України Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Михайло Кучинко розповів: «Цей підручник охоплює період від створення світу – ми не знаємо, коли це було – це Господня таємниця – до 2 століття нашої ери і закінчується вона подорожами апостола Павла після смерті вже Ісуса Христа, після розп’яття по країнах Європи і Азії».

Ілюстрації в підручник допомагала знаходити дочка професора. До того ж Михайло Кучинко переконує, що у всесвітній мережі інтернет багато ілюстрацій і фото, пов’язаних із біблійно-церковною археологією, які зробили американські та ізраїльські археологи. От тільки україномовного підручника з цього предмету досі не було, що цікаво, навіть у київських академіях.

Викладач зазначає: «І тому студентам було важко по тій простій причині, що не було з чого вчитись. Ну, я читаю лекції, а мені самому було важко з чогось взяти і брав я або з інтернету літературу, або англійську літературу, яка мені потрапляла до рук… Загалом сам підручник побудований як лекції. І він охоплює 23 лекції, загалом 46 годин, що відповідає програмі, розробленою Київською богословською академією».

Доктор історичних наук розповів і про найдавніші знахідки 3-4 тисячоліття, описані в підручнику, і про археологічні докази наукової достовірності Святого Письма.

«Це – поховання цариці Шубат у стародавньому Шумері – це поховання, діадема старовинна позолочена і інструмент арфи… знайшли плиту з іменем Понтія Пілата, монети знайшли з іменем Понтія Пілата», - повідомляє професор.

Автор і викладач запевняє, що навчатися студентам за новим підручником подобається. Та й молодим людям із новою детально розробленою книгою, предмет біблійно-церковної археології є ще цікавішим і більш захоплюючим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Презентували унікальний підручник з біблійно-церковної археології
17 жовтень, 2014, 15:53