На Волині для інваліда відсудили 15 тисяч доларів у банку

На Волині для інваліда відсудили 15 тисяч доларів у банку
Волинському пенсіонеру, інваліду ІІ групи банк не повертав вклад обсягом майже 15 тисяч доларів. Зрештою, за позовом прокуратури суд зобов’язав банкірів виконати власні зобов’язання.

Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на прес-службу прокуратури області.

До прокуратури Луцького району звернувся інвалід ІІ групи, якому ПАТ «Відкритий Акціонерний Банк» не повертав майже 15 тисяч доларів США вкладених ним коштів.

Провівши перевірку, прокурори з’ясували, що між пенсіонером та відділенням банку було укладено договір строкового банківського вкладу. По закінченню терміну вкладу чоловік подав до банку письмову заяву, за якою цей договір було розірвано, а суму вкладу з нарахованими відсотками чомусь не повернуто вкладнику на його вимогу, а переведено на поточний іменний рахунок.

Згодом пенсіонер більше ніж десять разів звертався до банку з проханням повернути йому гроші, проте фінустанова повернула лише незначну їх частину.

Враховуючи те, що чоловік є пенсіонером та неспроможний через стан здоров’я самостійно захистити свої порушені майнові права, прокуратурою району було подано в його інтересах позовну заяву про стягнення з банку усіх вкладених ним коштів.

Рішенням Луцького міськрайонного суду позов прокурора було задоволено в повному обсязі. Банк зобов’язано повернути пенсіонеру усю суму вкладу разом із нарахованими відсотками – понад 165 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що обласна прокуратура допоможе інваліду відсудити гроші в банку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.