Найгучніші запізнення Володимира Путіна

Найгучніші запізнення Володимира Путіна
Російський президент вже вдруге запізнився на зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Переговори у Мілані, заплановані на 16 жовтня, почалися на чотири години пізніше встановленого часу, - пише ВВС.

Зустріч, головною темою якої стала криза в Україні, була під загрозою зриву, адже Володимир Путін прибув зі столиці Сербії пізніше, ніж передбачалося.

1 червня 2012 року перед зустріччю у Берліні Ангела Меркель чекала президента РФ близько години.

Російська служба ВВС розповідає про те, хто ще зі світових лідерів, а також королівських осіб, змушений був чекати на Володимира Путіна, який відомий своїми регулярними запізненнями.


У липні 2012 року Володимир Путін вирушив на зустріч з президентом України Віктором Януковичем у Ялту, на яку запізнився більше ніж на три години.

Річ у тому, що по дорозі російський президент заїхав до своїх друзів-байкерів з клубу "Нічні вовки". Лідер першого офіційного мотоклубу у СРСР на прізвисько Хірург був довіреною особою Володимира Путіна під час виборчої кампанії на пост президента два роки тому.

Лідери Росії та України на зустрічі у Криму обговорювали наближення глобальної продовольчої кризи, газові угоди та проблему державного кордону.

За три роки до цього, 19 листопада 2009 року, пан Путін, який був тоді прем'єром РФ, запізнився на три години на зустріч з українською колегою Юлією Тимошенко у тій самій Ялті.

25 листопада 2013 року у Ватикані відбулася перша зустріч Володимира Путіна з Папою Римським Франциском. Понтифік прочекав на президента Росії 50 хвилин.

Газета "Московский комсомолец" вийшла тоді з заголовком "Путін змусив чекати намісника бога". В італійській пресі повідомлялося, що наближені понтифіка простояли майже годину на холоді, очікуючи російського президента.

За деякими даними, пан Путін затримався через акцію протесту прихильників панк-гурту Pussy Riot біля готелю, де начебто зупинився російський президент. У Кремлі пізніше заявили, що Володимир Путін ні у якому готелі не зупинявся.

Незадовго до зустрічі з Папою Римським, також у листопаді 2013 року, Володимир Путін на півгодини запізнився на зустріч з лідером Південної Кореї Пак Кин Хе - першою жінкою-президентом у південнокорейській історії.

Найстаріша англомовна газета Південної Кореї The Korea Times опублікувала тоді матеріал про візит російського лідера з заголовком-зверненням "Містер Путін, наступного разу приїжджайте вчасно". Пізніше виявилося, що президент РФ зробив зупинку, щоб зустрітися з майстрами східних єдиноборств. Пан Путін, як відомо, сам займався єдиноборствами та є майстром спорту по дзюдо. У жовтні 2012 року йому присвоєно восьми дан (найвища ступінь у цьому виді єдиноборств - десятий дан).

Ще однією дамою, якій довелось чекати на Володимира Путіна, була британська королева Єлизавета ІІ, з якою він зустрічався 24 червня 2003 року, у період першого президентського строку.

Втім, за мірками "пізнього" Путіна лондонське запізнення на 14 хвилин - не таке вже й злісне порушення дипломатичного протоколу. Хоча навряд чи це стосується королівських стандартів.
З представників королівських династій на Володимира Путіна також чекали король Іспанії Хуан Карлос (20 хвилин - у лютому 2006 року у Мадриді) і король Швеції Карл Густав (30 хвилин - у квітні 2011 року у Стокгольмі).

Політолог Дмитро Абрамов, описуючи регулярні запізнення президента Росії, пригадав крилатий вираз часів розквіту Російської імперії: "Коли російський цар ловить рибу, Європа може зачекати".

Під час саміту G20 у Мексиці Володимир Путін запізнився на 40 хвилин на зустріч з президентом США Бараком Обамою. Як заявила тодішня держсекретар Хілларі Клінтон, російський президент так і не вибачився за запізнення.

У травні 2013 року Володимир Путін прийняв на три години пізніше голову Держдепу США Керрі, який перебував у Москві та з яким були призначені переговори по ситуації в Сирії.

"У дипломатичному середовищі таке часто буває, але якщо вже вам вдалося добитися аудієнції у президента Путіна, я не розумію, на що ще після цього можна скаржитися", - запитував тоді в інтерв'ю телеканалу CNN постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін.

Американська преса побачила у черговому запізенні Путіна порушення норм протоколу та етикету в цілому, відзначивши при цьому, що на Керрі таке суттєве запізнення у приймальні російського президента жодним чином не вплинуло й він провів переговори у доволі ввічливому тоні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найгучніші запізнення Володимира Путіна
17 жовтень, 2014, 23:46