Клімчука попросили розібратися з чергами на кордоні

Клімчука попросили розібратися з чергами на кордоні
Ситуацію, яка склалася на кордоні з Білоруссю, зокрема на митному посту в Мокранах, де білоруські митники встановили для українців окрему чергу, обговорять під час зустрічі голови Волинської ОДА Бориса Клімчука з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні, яка відбудеться найближчим часом.

Про це стало відомо із відповіді голови ОДА на депутатський запит депутата Ратнівської районної ради Володимира Сінчука, пише Волинь-нова за 15 травня.

Нагадаємо, віднедавна через окрему чергу, встановлену білоруськими митниками для українців, всі наші транспортні засоби проходять через «червоний коридор», тому годинами доводиться простоювати водіям, доки пройдуть митне оформлення.

Депутат Ратівської райради Володимир Сінчук виступив на сесії із депутатським запитом, який адресував голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, в якому просив його через консульство вирішити цю проблему. Запит депутата підтримали одноголосно.

На черговій сесії райради була озвучена відповідь Клімчука. У ній, зокрема, йдеться, що керівництво Луцького прикордонного загону здійснило комплекс заходів щодо реагування на скарги громадян України.

Більшість скарг надійшло на виведення транспортних засобів українців у «червоний коридор», збільшення часу очікування при поверненні в Україну, повільне оформлення документів та проведення процедур поглибленого огляду автомобілів.

«Означені факти, – йдеться у повідомленні, – суперечать статті 5 Договору про дружбу, добросусідство і співпрацю між Україною і Республікою Білорусь від 17.07.1995 року».

У зв’язку з цим, констатує Клімчук, по лінії прикордонно-представницького апарату надіслано листи на реагування командирам Брестської прикордонної групи та пінського прикордонного загону Прикордонних військ Республіки Білорусь, запроваджено опитування громадян України у всіх пунктах пропуску на лінії відповідальності Луцького прикордонного загону.

Від посадових осіб прикордонної служби Республіки Білорусь отримана відповідь про те, що будь-яких розпоряджень стосовно змін процедур прикордонного контролю стосовно громадян України з Держкомітету прикордонної служби Республіки Білорусь не надходило.

З офіційного листа-роз’яснення стало відомо, що заходи з реєстрації громадян України у пунктах пропуску Республіки Білорусь у «червоному коридорі» здійснюються з посиланням на главу 48 Митного кодексу Митного союзу та ст. ст. 6, 8, де зазначено про необхідність письмового декларування транспортних засобів у смугах «червоний коридор», зареєстрованими на території держав, що не входять до країн-членів Митного союзу, та часовими показниками процедур митного контролю транспортного засобу до 20 хвилин, прикордонного контролю – від 2 до 10 хвилин залежно від кількості пасажирів.

Виходячи з цього, керівництво Луцького прикордонного загону подало до штабу Північного регіонального управління Держприкордонслужби України пропозиції для обговорення ситуації на вищому рівні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клімчука попросили розібратися з чергами на кордоні
15 травень, 2012, 10:28