Юрій Луценко: «Час єднатись» - це не просто гасло, а рецепт виживання держави»*

Юрій Луценко: «Час єднатись» - це не просто гасло, а рецепт виживання  держави»*
Лідер партії Блок Петра Порошенка Юрій Луценко приїхав на Волинь із робочим візитом, щоб поділитися своїми баченнями щодо запровадження в країні реформ.

Про це стало відомо на прес-конференції, 18 жовтня.

Лідер Блоку Петра Порошенка зазначив, що поступове реформування українського війська вже розпочалося. Адже, за його словами, в Україні розпалася радянська система оборони.

«Нові українські герої, які зараз на фронті будують сучасну армію. Адже Україні мир потрібен більше за всіх, тому що модернізація української армії потребує припинення вогню. Західні союзники готові надавати зброю та своїх інструкторів, але тоді, коли на сході України не буде пострілів. І вони чітко кажуть, що через Україну ми не вступатимемо у війну з Росією», - зауважив Луценко.

Унаслідок припинення вогню, за словами політика, у повну потужність запрацюють танкові та інші оборонні заводи країни. Проте Луценко зауважив, що для цього потрібні зовнішні інвестиції.

«Країна знекровлена фінансово. Але, знову ж таки, інвестори ставлять перед керівництвом свої умови. І для них найголовніше - це мир, боротьба із корупцією, чітка податкова система та справедливий суд. Ці реформи мають стати ключовими у роботі нової Верховної ради», - заявив лідер Блоку Петра Порошенка.

Наголосив політик і на тому, що реформи можна буде провести швидко лише тоді коли прем'єр, спікер та президент входять до однієї політичної партії.

«Досвід Грузії, Прибалтики та інших країн свідчить, що швидкі реформи відбуваються тоді, коли ключові політичні фігури належать до одніє політсили. Ми не маємо часу на дискусії щодо голосування необхідних законів. Партія Президента повинна взяти на себе всю повноту відповідальності за проведення реформ», - мовив Юрій Луценко.

Також під час зустрічі із представниками ЗМІ, політик заявив, що Луцьк давно не мав нових представників у Парламенті. Луценко переконананий, що волиняни не проголосують за колишніх регіоналів та комуністів.

«Надіюся, що виборці, які підтримали Петра Порошенка, допоможуть нашому блоку сформувати більшість у Парламенті. Адже Володимир Бондар, Роман Іванюк - це ті люди, які потрібні у парламенті щоб голосувати за вкрай важливі законопроекти. Ми готові співпрацювати лише із партіями з Майдану, але ні з ким іншим», - зазначив політик.

За його словами, мир в Україні настане після повного закриття кордонів із Росією. Але Луценко зізнається, що домовитись про це з Путіним буде не легко.

«На Росію треба «давити» сильніше. Із Путіним ми домовимось тільки через героїзм наших солдат. Коли тисячі російських солдат повертається на свою землю у гробах, то Путін усвідомлює, що легкої прогулянки до Києва йому не вдасться. Через санкції, ціна на російську нафту впала із 120 доларів за барель до 80», - зазначив політик.

Щодо звільнення із посади Міністра оборони Валерія Гелетея, Луценко сказав, що це рішення Поршенко прийняв через численні заклики суспільства.

«Армію потрібно було краще забезпечувати. Степан Полторак, як новий Мінстр Оборони із цим справляється краще. Адже у той час коли він був Командувачем нацгвардії, його підлеглі були забезпечені усім необхідним. Це призначення правильне, але чи впорається Полторак із поставленими перед ними завданнями покаже час», - резюмував Луценко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотілося б отримати достойний коментар, щодо покарання винних у смерті сотень волинських солдатів. Що Гунчик зробив для 51 бригади? Чому такі як Чорнуха сидять біля Луценка і рвуться до корита?
Відповісти
мені подобається "під кайфом". Приколіст безкарний...
Відповісти
От добре, пора Бондару до Ради йти, бо ж ремонт в квартирі, купленій після революції 2013-го вже зроблений, пора ще на одну заробити. То пусте, що за минуле скликання лише 4 законопроекти напрацював... Тільки селяни, не лучани, вони захочуть реальної допомоги, а не на словах!
Відповісти
слухая хвору на алкоголизм людину и ии вирить Юра звечора напеться а зранку забуде що обицяв
Відповісти
Останні новини
Юрій Луценко: «Час єднатись» - це не просто гасло, а рецепт виживання держави»*
18 жовтень, 2014, 13:46