Військовий 51-бригади доводив Президенту, що хлопці воювали гідно

Військовий 51-бригади доводив Президенту, що хлопці воювали гідно
Начальник медичної частини 51-бригади, старший лейтенант Олександр Серватович був на зустрічі з Петром Порошенком, де відстоював честь 51-бригади.

Коли Президент йшов до на зустріч, він вже мав багато інформації щодо ситуації з 51-ю бригадою, але багато з того було перекручено, - зазначає військовий у інтерв'ю iPress.

Він і ще декілька військових пояснювали Президенту, що 51-ша бригада мала бути бригадою резерву і, відповідно, мобілізувалась, як бригада резерву. Як вона опинилась на передовій в повному складі, не залишившись в резерві - "таке питання треба поставити багато кому".

"Президент стверджував що, нібито, ми втекли, а не відступили за наказом. Разом з тим, 51-ша бригада, була першим військовим формуванням, яке взяло Савур-Могилу і не відійшла від неї, закріпилась там, зробила базовий табір разом з іншими підрозділами збройних сил", - розповідає Олександр.

Президент підтвердив рішення, що 51-ша бригада буде розформована і на її місці буде сформована нова, 14-та бригада, але основним завданням під час спілкування з Президентом було відстояти честь хлопців 51-ї бригади, які гідно воювали, зберегти офіцерський актив та заслужені нагороди.

З Президентом говорили також про військовополонених. "Депутати передали список, попросили, щоб допоміг витягнути наших побратимів з полону. Порошенко пообіцяв, що допоможе. Просили також, щоб зберіг нам командира Володимира Яцківа, який формував нашу бригаду", - повідомив Олександр Серватович.

Проте військовий вважає, що з того, про що спілкувались, швидше за все, нічого так і не почнуть виконувати.

"Я буду задоволений тоді, коли буде виконано хоча б 30% з того, що пообіцяли. Якщо Президент не розжене офіцерів, залишить кадровий резерв, збереже історію та здобутки 51-ї бригади і допоможе формуванню нової боєздатної структури, тоді я скажу, так, нормально з'їздили. А якщо ми поговорили, а результату жодного – що то їздили, що то радіо слухали. Буде прикро", - зазначив військовий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вбивати! Отак то, малята.
Відповісти
как сын порошенко мог командовать артиллерийским подразделением,нигде и никогда не обучаясь военному делу? А ведь профессия офицера-артиллериста одна из наиболее сложных в армии, требующая многолетней учебы и практики!
Відповісти
а хоть по шоколадке президент прислал голодающим солдатам.может потому бойцы так тупо уничтожаются чтоб некому было прийти под кабинет и спросить
Відповісти
керують що вже познищували мирних людей их житла та робочи мисця
Відповісти
не зроуміло чого Івахів з еремеевим піаряться на заслугах51 бригади.
Відповісти
Як повідомили сьогодні, 18 жовтня, за станом на 18 год. IA ZIK бійці 80-ї аеромобільної бригади, четверта рота другого батальйону вже шостий день не може вирватися із кільця на одному з блокпостів в зоні АТО.

Військовослужбовці, що потрапили в оточення, – вкрай виснажені, не мають ні боєприпасів, ні хліба, ні води.


Бійці кажуть, що на їхні дзвінки командування не реагує, допомога не приходить. Тому аеромобілісти звертаються до всіх журналістів України з проханням озвучити цю інформацію, бо інакше, за їхніми словами, всі загинуть.
Відповісти
Останні новини
Військовий 51-бригади доводив Президенту, що хлопці воювали гідно
18 жовтень, 2014, 16:53