Крім лідерів перегонів, до парламенту проходять ВО «Свобода» та «Опозиційний блок», - соцопитування*

Крім лідерів перегонів, до парламенту проходять ВО «Свобода» та «Опозиційний блок», - соцопитування*
За результатами загальнонаціонального опитування, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» спільно з Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка, до нового парламенту можуть потрапити до восьми партій.

Такі результати були оприлюднені в інформаційній агенції «Українські новини», передає РБК.

Очолює рейтинг Блок Петра Порошенка із 35% голосів виборців, за ним йдуть Радикальна партія та «Народний фронт». До парламенту проходять «Батьківщина» — 6,6%, «Опозиційний блок» — 6,5% та «Свобода» — 6,3%.

Не долають бар’єр за результатами дослідження «Громадянська позиція» та Комуністична партія України.

Як повідомила голова правління Українського інституту соціальних досліджень Ольга Балакірєва, очікуваний середній рівень явки виборців 26 жовтня у всіх областях України становитиме 60-65%.

Ольга Балакірєва також зазначила, що електорат націоналістичних сил – зокрема, ВО «Свобода» - може бути мобілізований через вчорашні події у Верховній Раді. Нагадаємо, вчора в парламенті не знайшлося достатньої кількості голосів задля включення до порядку денного розгляду законопроектів про заборону комуністичної ідеології та визнання ОУН-УПА борцями за незалежність – незважаючи на те, що за розгляд останнього законопроекту депутати голосували сім разів поспіль.

«Тих людей, які цікавляться політичним життям, вчорашні події в Раді можуть спонукати прийти на вибори. На активну частину електорату такі події впливають, вони її стимулюють», - зазначила експерт.

Опитування проводилось з 4 по 10 жовтня 2014 р. в усіх областях України (у Донецькій та Луганській областях опитування проводилося на території, що контролюється офіційною владою України) та Києві.

Вибіркова сукупність дослідження репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними ознаками. Метод опитування – індивідуальне інтерв'ю («віч-на-віч») за місцем проживання респондента (на дому).

Усього було опитано 2008 респондентів. Відхилення може становити до 2,18% відсотка. Рівень досягнення респондентів – 51%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто замовник опитування?)))
Нічого спільного з реальністю.
Відповісти
Хто хто свобода, це ж вони непроходять....
Відповісти
Свобода проходить.
Відповісти
Повна брехня!!! До ради пройде Самопоміч!!!
Відповісти
Чому нi слова про "Самопомiч"? В мене багато знайомих львiвян та лучан голосуватимуть саме за них.
Відповісти
в рівному більший вибір та дешевші речі..тіпова провінційна байка..ціль цього "дослідження" привязати ригіналів до чийогось реального рейтингу..напівправда..типовий тролінг..а чоткі ведуться..як і типові пострадянські..
Відповісти
Це дослідження самопоміч дає 5.5. Просто його не все опублікували
Відповісти
Цілковита маячня (щодо блоку опо-відморозків). Та й шоколадному блоку натягнули. 26 жовтня ці два "блоки" чекатимуть безліч сюрпризів))) Слава Україні!
Відповісти
Останні новини
Крім лідерів перегонів, до парламенту проходять ВО «Свобода» та «Опозиційний блок», - соцопитування*
19 жовтень, 2014, 18:23