Люстрація в Україні пройде за два роки, - Яценюк

Люстрація в Україні пройде за два роки, - Яценюк
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається, що люстрація в органах державної влади буде проведена протягом двох років.

«У Німеччині свого часу люстрація тривала більш як десять років, ми в Україні сподіваємося протягом двох років очистити державну службу, суддівський корпус і органи прокуратури», - цитує Яценюка Кореспондент.

Яценюк також закликав правоохоронні органи доводити до кінця справи про корупцію в державних компаніях, зокрема в «Укрзалізниці». Прем'єр зазначив, що жоден з чиновників державних компаній, які працювали при попередній владі і завдали збитків державі на десятки мільйонів гривень, не сів до в'язниці.

Глава уряду нагадав, що півтора місяці тому усунув від виконання обов'язків гендиректора «Укразалізниці» Бориса Остап’юка, і було розпочато розслідування про можливі зловживання в залізничному відомстві.

Відповідаючи на питання про те, чому Остап’юк був призначений на цю посаду, Яценюк сказав: «Цей колишній керівник «Укразалізниці» має дуже великий послужний список, він керував кількома регіональними залізницями, і там складається така певна кланова ситуація: когось візьмеш з боку - так кажуть, що він не фахівець, когось візьмеш з цього середовища - так він фахівець як красти гроші, саме тому країні потрібна люстрація, нові кадри й нові люди».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
видалили коментар
Відповісти
Останні новини
Люстрація в Україні пройде за два роки, - Яценюк
20 жовтень, 2014, 08:31