У результаті заворушень під будівлею Парламенту затримали 43 людини

У результаті заворушень під будівлею Парламенту затримали 43 людини
У результаті заворушень біля ВР України 14 жовтня затримано 43 особи.

12 з них арештовані, стосовно 17 складено адмінпротоколи, 14 громадян відпущені, оскільки стосовно них у даний час відсутні докази про скоєння злочинів або адміністративних правопорушень,- про це повідомляє прес-служба МВС України за словами глави відомства Арсена Авакова на прес-конференції, яка відбулася 16 жовтня.

За його словами, події біля Верховної Ради України він кваліфікує як нічим не спровоковані дії радикальних сил, що направлені на дестабілізацію ситуації всередині країни. «Виходячи з цього, ми не робимо ніяких поблажок ні на які патріотичні почуття, ні на які «майданівські» братства. МВС займає жорстку позицію – припиняти такого роду заворушення і карати винних», – заявив Міністр.

Він також повідомив, що підсумками цих заворушень стало зірване засідання ВР, яка не змогла розглянути важливі законопроекти. Саме через це 50 тисяч осіб, які знаходяться в зоні проведення АТО, не можуть на цей час взяти участь у позачергових виборах народних депутатів України.

"У результаті заворушень, організованих під Верховною Радою України, затримано 43 особи. З них 12 – арештовано, стосовно 17 складено адміністративні протоколи, 14 людей відпущено у зв’язку з відсутністю доказів", – зазначив Арсен Аваков.

Водночас він повідомив, що сьогодні затримано ще двох громадян. Один – житель Житомира Віктор Захарчук, 1996 року народження. Його батько, Олександр Захарчук – кандидат у народні депутати України по мажоритарному округу №65 від партії «Свобода». Крім того, за рішенням суду сьогодні також затриманий Олександр Вахній, який жорстоко бив правоохоронців, що охороняли правопорядок біля ВР.

На думку глави правоохоронного відомства, ті хто прийшов під Верховну Раду з палицями та цепами, або «відпрацьовували власне его», або ж замовлення якоїсь політичної сили, що втратила свою вагу.

У той же час Арсен Аваков зазначив, що МВС разом із іншими спецслужбами України має оперативну інформацію про хід підготовки цих заворушень. На жаль, у повному обсязі зараз її не можна оприлюднити.

"Разом з тим, для всіх тих, хто закликає йти визволяти незаконно затриманих «патріотів» – приходьте. Але ті, хто прийде визволяти бандитів такими методами – зустрінемо й віддамо під суд. Це жорстка позиція!", – підкреслив Арсен Аваков.

Він вважає, що те, що відбувалось у Києві – це така ж агресія проти країни, як і агресія, що відбувається на кордоні з Росією. Наразі стосовно ряду осіб тривають оперативні дії і, ймовірно, список затриманих за підсумками цієї спровокованої акції збільшиться.

На завершення прес-конференції Арсен Аваков зазначив, що розслідування подій 14 жовтня біля Верховної Ради триває.

"Я вийшов на прес-конференцію не для того, щоб представити повну картину того, що відбулося, а для того, щоб заявити позицію і нашу достатньо тверду рішучість припиняти подібного роду правопорушення",– підкреслив глава МВС.

Нагадаємо, 14 жовтня під Верховною Радою відбувся мітинг з бійкою, на якому кидали димові шашки й вибухові пакети

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
видалили коментар
Відповісти
Останні новини
У результаті заворушень під будівлею Парламенту затримали 43 людини
20 жовтень, 2014, 10:26