Ліпше б вони загинули, - прокурор про бійців 51-ї бригади

Ліпше б вони загинули, - прокурор про бійців 51-ї бригади
Активісти з Києва і Запоріжжя захищають честь бійців 51-ї бригади, що знаходяться під слідством й звинувачують військового прокурора.

Активісти "Автомайдану" кілька разів їздили до Запоріжжя морально підтримати героїв 51-ї бригади, яких прокуратура обвинувачує в дезертирстві, - про це повідомляє "Нововолинськ діловий".

Два тижні тому хлопці в черговий раз здійснили візит до Запоріжжя, у героїв 51-ї бригади якраз закінчувався термін запобіжного заходу, прокурор мав подавати клопотання про його продовження, а суд — розглянути його.

Тепер автомайданівці звертаються до небайдужих громадян з проханням надати інформацію щодо бійців 51-ї бригади, адже звинувачення і поведінку прокурора вважають неприпустимою.

"Звертаємось до вас за допомогою та роз’ясненням по героях 51-ї бригади, яких фактично заарештували в Запоріжжі.Спільно з місцевими активістами ми влаштували мирну акцію біля військової прокуратури Запоріжжя. Двері нам не відчиняли, незважаючи на присутність адвокатів і преси. Лише після дзвінків до Києва двері прокуратури відчинились (у них, мовляв, через вітер зламався замок)", - повідомляють активісти.

Вони зазначають, що спілкування з прокурором було не з приємних. Він особисто пообіцяв, що хлопцям винесуть вирок.

"Хлопці — герої, а не злочинці. Справа фактично сфабрикована, там купа процесуальних недоліків, запобіжний захід — особисте зобов’язання, але воно перетворилось на домашній арешт. Вирішити питання в Запоріжжі вкрай важко. Прокурор плюс судді, яким довіри вкрай мало, продовжили утримувати хлопців за сотні кілометрів від дому без жодних причин для цього", - зазначають захисники бійців.

Крім того, стали відомі факти ганебної поведінки прокурора щодо родичів героїв 51-ї бригади. Відповідь: «Так, ліпше б вони загинули» на запитання родичів: «Чи ліпше хлопцям було залишитись на тому териконі?», — є порушенням усіх норм етики, - пишуть автомайданівці.

Тому активісти взялися до справи відновлення справедливості щодо героїв з 51-ї бригади. Але для цього потрібні підтвердження родичів,які були свідками подібних речей. Ситуація ускладнюється тим, що хлопці знаходяться в Запоріжжі, родичі — на Волині, ГПУ — у Києві.

Тому "Автомайдан" закликає родичів вояків подати свідчення ганебної поведінки військового прокурора Запоріжжя.Для цього подають контакти:
Дмитро Карп, ГО Автомайдан Київ, ПП Громадянський Рух України
Катерина Кувіта, ГО Автомайдан Київ, ПП Громадянський Рух України

Адреси для листування:
[email protected] (тема — 51-ша бригада)
01010 м.Київ, вул.Лаврська, 6, офіс ГО "Автомайдан Київ"
Сторінка та група в фб «Автомайдан Киев»
особисті повідомлення в фб Karp Dmitriy, Kateryna Kuvita
Тел. гарячої лінії (але ліпше писати) — 096 206-01-23;
063 596-28-92; 099 716-55-03

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
незабаром візьмуться і за вас... Сподівайтеся.
Відповісти
гайдарівцям-яка мати вас породила,шо ви такі злорадні
Відповісти
От сволота паршива
Відповісти
олигархи оплатившие майдан уже не разрешают прокурора через окно вынести.похоже автомайдан взяли на короркий поводок
Відповісти
Полудурки.
Відповісти