Стартує освітній проект від найкращих українських викладачів провідних вузів

Стартує освітній проект від найкращих українських викладачів провідних вузів
В Україні стартує проект «Prometheus», що предбачає курс безкоштовних відеолекцій від викладачів провідних університетів країни.

14 жовтня відкрито реєстрацію на перші чотири масові онлайн-курси проекту «Prometheus» від викладачів КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ та Києво-Могилянської академії, - йдеться на офіційному сайті проекту.

Громадський проект «Prometheus» надасть вільний і абсолютно безкоштовний доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку, майнового становища чи статків.

«Prometheus» не лише самостійно створює та розміщує масові відкриті онлайн-курси на власному сайті, але й надає безкоштовну можливість університетам, провідним викладачам та компаніям-лідерам в своїй галузі публікувати й розповсюджувати курси на цій платформі. Мета проекту – не просто окремі курси, а взаємопов’язані цикли курсів з найактуальніших для країни тем (бізнес, IT, іноземні мови, право, історія тощо).

Кожен курс проекту «Prometheus» складатиметься з відеолекцій провідних викладачів найкращих українських ВНЗ, інтерактивних завдань, що дозволять закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти матимуть можливість поставити питання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер та наявність доступу до мережі Інтернет.

Першими курсами проекту стали «Історія України: від Другої світової війни до сучасності» викладача КНУ ім. Тараса Шевченка Івана Патриляка, «Фінансовий менеджмент» викладача Києво-Могилянської бізнес-школи Олексія Геращенка, «Основи програмування мовою Python» викладача КПІ Нікіти Павлюченка та «Розробка та аналіз алгоритмів» викладача КПІ Олексія Молчановського. Успішне завершення курсу дасть змогу отримати електронний сертифікат, який підтверджуватиме здобуті знання.

Реєстрація на перші чотири масові онлайн-курси проекту «Prometheus» відкрита на сайті http://prometheus.org.ua з 14 жовтня.

Команда проекту має досвід запуску першого в Україні масового відкритого онлайн-курсу восени 2013 року на базі КНУ ім. Тараса Шевченка (http://online.knu.ua/). Тоді курс зібрав більше 9000 зареєстрованих користувачів та отримав близько 100 публікацій в ЗМІ. Проект «Prometheus» створено як некомерційний громадський проект незалежний від будь-якого конкретного ВНЗ, але відкритий до співпраці з усіма вишами.

Довідково:
Восени 2011 року Стенфордський університет запропонував всім охочим безкоштовно три своїх курси через мережу Інтернет. Лише в одному з цих курсів тоді взяло участь близько 160 тисяч студентів зі 190 країн світу. На червень 2014 року в світі існувало вже близько 2600 МВОК – 327% зростання порівняно з 2013! Масові онлайн курси створюють десятки провідних університетів по всьому світу, а такі країни як Франція, Китай та Йорданія заснували національні платформи МВОК.

Типовий масовий онлайн-курс складається з відеолекцій викладача, різноманітних інтерактивних завдань та форуму, на якому слухачі можуть ставити запитання, а викладач та інші студенти відповідати на них. Складання всіх проміжних і фінального іспитів – обов’язкова умова для успішного закінчення курсу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стартує освітній проект від найкращих українських викладачів провідних вузів
20 жовтень, 2014, 11:44