У Луцьку активізовують ІТ-спеціальності за допомогою баркемпів

У Луцьку активізовують ІТ-спеціальності за допомогою баркемпів
Поки влада розмірковує про стратегічні напрямки розвитку Луцька, девелопери взялися за справу.

Для обміну досвідом для фахівців у галузі IТ в обласному центрі Волині проводять так звані баркемпи у форматі IT-кафе, - повідомляє власкор IA ZIK.

За словами голови асоціації розвитку Інтернет-простору Віктора Левандовського, мета цих баркемпів – створювати для айтішників приводи, щоб люди могли збиратися, виступати з доповідями та обмінюватися досвідом.

«Розвиток ІТ-кластера – перспективне всюди. Скоріше питання в тому, наскільки регіон готовий підтримувати такі ініціативи і прийняти це за стратегічну мету. Зараз всім у приклад показують Львів. А якщо копнути ще раніше – то Харків, які справді зробили стратегічним розвиток IT-напрямку. Давайте глянемо, що змінилося у Львові. За останні десять років Львів справді став айтішною столицею. Там зараз понад 10 тисяч тільки програмістів. Ми ж у Луцьку йдемо до цього, але якось дуже повільно. Перспективи цього напрямку вражають», – каже Левандовський.

Водночас, ресурси волинських вишів у цьому напрямку – слабенькі. Експерт визнає: «Перетягнути ж кадри з Києва чи Львова до Луцька – практично нереальна задача. Тому основу треба створювати тут. Ми працюємо з інститутами, підказуємо, як вчити не загальним речам, щоб виходив досвідчений користувач. А розповідаємо, які технології найбільш актуальні. Ми проводимо ті ж баркемпи, щоб показати людям, що зараз розвивається у світі».

На його думку, насамперед місцева влада повинна задекларувати, що ІТ-компаніям, які прийдуть до Луцька, створюються всі умови для існування, зокрема, в плані роботи з державними органами. «Такі компанії повинні мати, я вважаю, якісь навіть тепличні умови», – зазначив він.

Як відомо, раніше експерти заявляли, що одним із головних напрямків стратегії Луцька має бути розвиток ІТ-кластера.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет, ІТ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закінчуються задротіки, які хочуть лабати на Левандовського і бути оформленим в Горохові на 0,25 ставки якогось інформаційного консультанта
Відповісти
Останні новини
У Луцьку активізовують ІТ-спеціальності за допомогою баркемпів
20 жовтень, 2014, 13:57