У Луцьку Вірастюк із силачами збирав кошти для військових. ФОТО*

У Луцьку Вірастюк із силачами збирав кошти для військових. ФОТО*
Двісті аптечок першої медичної допомоги та майже 4 тисячі гривень для військовослужбовців, які воюють у зоні АТО, – результат Благодійного турніру найсильніших людей України «Схід і Захід разом».

Турнір відбувся 19 жовтня у Луцьку в рамках акції «Єднаймося заради перемоги!». До її організації долучилися Федерація стронгмену України на чолі з Василем Вірастюком, молодіжна організація «Студентська республіка», мережа медичних клінік «Добробут», Фундація розвитку громад та кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу №22 від «Блоку Петра Порошенка» Роман Іванюк.

Сотні дорослих і малих глядачів, які погожого недільного дня прийшли до Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, із захопленням спостерігали за змаганням двох команд – «Галичини» та збірної України.

Переможця визначали у п’яти конкурсах. Під час естафети українські богатирі носили П-подібну конструкцію вагою понад 300 кілограмів та кантували величезні колеса. У конкурсі лог-ліфт силачі підіймали 120-кілограмову колоду. До речі, таку саму, тільки вдвічі легшу колоду запропонували підняти охочим чоловікам-глядачам. Переможець, який найбільше разів підняв її над собою, отримав фірмову футболку. Учасники змагань також носили 100-кілограмовий щит, «гуляли» із валізами по 120 кілограмів кожна, однією рукою піднімали гантель завважки 85 кілограмів.

Доки спортсмени мірялися силою, волонтери збирали кошти для забезпечення військовослужбовців у зоні АТО. Лучани вкинули до скриньки 3939 гривень. За словами організатора змагань Валерія Пельца, ці кошти будуть спрямовані на придбання теплого одягу та медикаментів.

Окрім того, один зі спонсорів ігор – мережа медичних клінік «Добробут» – надав для військовослужбовців у зоні бойових дій 200 аптечок. Лікар швидкої допомоги Віталій Ганюк розповів, що вони укомплектовані засобами для надання першої медичної допомоги – кровоспинними, антисептичними, знеболювальними, протизапальними та іншими препаратами.

Медична мережа «Добробут», членом наглядової ради якої є Роман Іванюк, надає благодійну допомогу з перших днів Майдану. Нині машини швидкої медичної допомоги «Добробуту» вивозять поранених із зони бойових дій, доставляють їх з аеропорту у Борисполі до столичних лікувальних закладів.

Сам кандидат у народні депутати не хоче говорити про свою благодійну діяльність. Каже, що добрі справи мають робитися тихо, без розголосу.

Роман Іванюк підтримав акцію «Єднаймося заради перемоги!», бо його погляди збігаються з цією концепцією: «Ворог намагається розвалити нашу державу зсередини, за допомогою інформаційної війни розколоти українське суспільство. Я – за єдність нації, схід і захід мають бути разом. Україна – єдина країна, і ми повинні бути сильними, щоб ворог не мав ніякого шансу вбити клин між нами.

«Ми всі – українці, ми всі любимо нашу країну і хочемо для неї одного – процвітання та добробуту. Ми єдині у своїх прагненнях, єдині у своїх цілях. Ми єдині у бажанні побудувати нову демократичну, економічно потужну Україну», – додав він. А також висловив сподівання, що кожен глядач, кожен лучанин максимально посприяє, «аби наші хлопці на передовій відчули підтримку».

Після завершення турніру Роман Іванюк поділився своїми враженнями: «Дуже сподобалося. Особливо вражає дух незламності, самовідданості, коли богатирі спрямовують усі зусилля, до останньої краплини, заради перемоги. Це має стати прикладом для кожного з нас».

У рамках акції «Єднаймося заради перемоги!» 21 жовтня відбудуться змагання з інтелектуальної гри «Брейн-ринг» на Кубок Волині 2014 року, а 24 жовтня – перша гра Всеукраїнської ліги КВК «Волинь». Приходьте до Палацу учнівської молоді та підтримуйте українське військо!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Даня Вальчук МОЛОДЕЦЬ!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку Вірастюк із силачами збирав кошти для військових. ФОТО*
20 жовтень, 2014, 14:53