«Луцькводоканал» проводить заміну обладнання на свердловинах. ФОТО

«Луцькводоканал» проводить заміну обладнання на свердловинах. ФОТО
Для забезпечення надійного та безперебійного постачання питної води населенню, «Луцькводоканал» проводить ремонт.

Замінюють насоси та електрообладнання на артезіанських свердловинах, що дозволить покращити якість та стабільність надання послуг, і, що не менш важливо, зменшити споживання електроенергії, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Особливу увагу на КП «Луцькводоканал» приділяють проблемі економного використання електроенергії та модернізації насосного обладнання.

«На сьогодні пріоритетним завданням нашого підприємства є зменшення споживання електроенергії. Відтак, ми закупили нове обладнання та встановлюємо енергоощадні насосні агрегати на артезіанських свердловинах», - зауважує директор підприємства Іван Корчук.

Зокрема, згідно інвестиційної програми КП «Луцькводоканал» на 2014 рік та з метою технічного переоснащення артезіанських свердловин водозабірних майданчиків підприємство придбало нові труби, кабелі та 11 глибинних свердловинних насосів «WILO». Загальна вартість нового обладнання складає близько 600 тисяч гривень. Насоси сучасного зразка мають підвищений коефіцієнт корисної дії.

Оскільки лучани отримують воду з підземних джерел, а саме з артезіанських свердловин, увагу зосередили насамперед на їхній модернізації. Адже насосне обладнання там зношувалось дуже швидко, воно є застарілим та енергоємним. Тому на перший план вийшло питання енергозбереження, а саме – заміна застарілого насосного парку на нове більш економічне, сучасне обладнання зі збереженням необхідних технічних характеристик.

Довідково:
Свердловина пробурена ще 1982 році, глибина її понад 60 метрів, розташована свердловина на Південно-східному водозаборі, піднята вода з якої підключена в збірний водогін 1-го підйому та подається на Дубнівську площадку водопідготовки, яка знаходиться в східній частині міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Луцькводоканал» проводить заміну обладнання на свердловинах. ФОТО
21 жовтень, 2014, 08:33