Депутатів можуть позбавити недоторканності

Депутатів можуть позбавити недоторканності
Президент Петро Порошенко вважає, що необхідність депутатської недоторканності себе вичерпала, і виборцям треба дати механізм відкликання депутатів як місцевого рівня, так і Верховної Ради.

Про це пише IA ZIK.

«Це має бути не проект закону, а проект змін до Конституції. По-друге, це розповсюджується на мажоритарних кандидатів. Я думаю, що виборці мають право на відклик свого депутата. Це кореспондується і зі зняттям депутатської недоторканності. Я як Президент, який готовий захищати демократію – ніколи не дозволю, щоб адмінресурс був використаний у політичних цілях. Необхідність депутатської недоторканності практично на сьогодні вже себе вичерпала. І якщо раніше механізми відкликання депутатів також як технологія могли бути використані, як механізм політичного тиску, то зараз нам треба опрацювати цю позицію і надати право виборцю відкликати депутатів», – зазначив Порошенко.

Він висловив переконання, що починати слід з місцевих депутатів, бо «вони є найближче до виборців».

У цьому добру послугу зробить децентралізація. «Тоді громада зможе і буде визначати, куди використовувати кошти, як їй жити, якою мовою розмовляти, під які пам’ятники класти квіти, як і що сконцентрувати, щоб людина мала дуже коротку відстань до влади. Але якщо ця влада працює погано, треба мати механізм на її відкликання», – сказав глава держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та чогось не падає... Знімуть недоторканість, дочекаєтесь!
Відповісти