На Волині агітують проти чинного народного депутата

На Волині агітують проти чинного народного депутата
У 20 окрузі на Волині агітують проти чинного народного депутата.

Штаб кандидата в народні депутати Сергія Мартиняка, який балотується по виборчому округу №20, заявив, що проти їх кандидата застосовують «чорний піар», - повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

Невідомі особи в окрузі поширюють листівки з негатитивною інформацією про кандидата в народні депутати.

В цих листівках писали про те, що народний депутат Сергій Мартиняк нібито входив до провладної коаліції та голосував за вказівкою Януковича-Азарова. На підтвердження цього в листівці є посилання на інфографіку руху ЧЕСНО.

Крім Мартиняка, в листівці були зображені інші два волинські народні депутати Степан Івахів та Ігор Єремеєв. Також там зазначили, що Сергій Мартиняк голосував за закон 16 січня.

В листівці зазначили, що підприємства, до яких нардеп нібито
має стосунок, відмовились надати свій транспорт для потреб АТО.
Знизу листівки підписали – «Правий сектор Волині». Однак жодних вихідних даних про замовника та виконавця друку на листівці не зазначили.

Такі листвіки поширюють зазвичай в темну пору доби, як правило, кидають в поштові скриньки, або за паркан подвір’я в селах виборчого округу №20.

17 жовтня у селі Новосілки Горохівського району представники штабу кандидата на відео відзняли людину, яка представилась добровольцем батальйону, що воює на сході і мала при собі таку листівку.

Прес-секретар кандидата Оксана Прокопчук у соціальній мережі Facebook розмістила допис із фото, в якому повідомила, що текст цих листівок та стаття, опублікована у районній газеті, є ідентичними. При цьому вона зазначила, що публікацію у ЗМІ проплатив інший кандидат по 20 округу – Володимир Бондар.

Своєю чергою, довірена особа кандидата Володира Бондара Оксана Новак у телефонній розмові повідомила, що штаб їхнього кандидата не має відношення ні до виготовлення, ні до поширення листівок без вихідних даних, зазначених в інформації штабу Мартиняка.

Натомість представник ГО «Правий сектор Волині» Руслан Тимощук через соціальну мережу Facebook підтвердив, що їхня організація поширює такого типу листівки. Мовляв, це така їхня позиція.

Однак представники ОПОРИ виявили на території округу ще третій тип
аналогічних листівок. На третьому варіанті листівок немає згадок про народних депутатів Івахіва та Єремеєва і є вихідні дані.

Досі невідомо, хто саме виготовляє та поширює листівки.

Однак такі дії невідомих осіб можна трактувати, як порушення виборчого законодавства. Згідно ч. 7 ст. 69 Закону України «Про вибори народних депутатів України» друковані матеріали передвиборчої агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Такі листівки, відповідно до ч. 6. ст. 68, можна друкувати лише за кошти виборчих фондів кандидатів та партій. Агітувати проти кандидатів в депутати закон забороняє.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що в цій листівці не паравда?
Відповісти
Краще б прес-секретар кандидата Оксана Прокопчук прокоментувала голосування свого шефа за закон 16 січня і інші закони та призначення (наприклад за призначення Азарова) в тандемі з ПАРТІЄЮ РЕГІОНІВ...
Чи Мартиняк думає, що в людей амнезія?
Відповісти
А що проти нього агітувати. Його вчинки найкраще це роблять
Відповісти
Стаття для чого? Агітувати проти кандидатів в депутати закон забороняє. А хто цей закон прийняв? Такі ж депутати, як Мартиняк, Єремеєв, Івахів. Хай чинні депутати розкажуть про свої голосування. ЗРАДНИКИ І ЗАПРОДАНЦІ.
Відповісти
Усі коментарі, починаючи від 16 січня Ви можете знайти на сайті Сергія Мартиняка, а щодо голосування все розжовано тут - http://www.volynpost.com/news/41291-na-volyni-agituyut-proty-chynnogo-narodnogo-deputata
Відповісти
А ви читали посилання, на яке самі посилаєтесь, розумнику великий.
Відповісти
Коментар для ЗМІ
30 вересня 2014 р.

Підприємства Агропромислової групи «Пан Курчак» не відмовлялися і не відмовляються надавати інформацію про наявний вантажний транспорт для потреб військовослужбовців. Однак на підприємствах ТзОВ «Агідель», ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» та ПП «Західна аграрна компанія», до яких звертались з військових комісаріатів, увесь вантажний транспорт – спеціалізований. Це куровози, курчатовози, зерновози та автомобілі для вивезення відходів від виробництва, трактори, якими підвозять сіно в курники.

Разом з тим, керівники підприємств зазначають, що офіційних запитів від військових комісаріатів на адресу підприємств не надходило. Усі звернення та уточнення інформації відбувались в усній формі. Спеціалізований транспорт військовим не підходив.

Оскільки офіційних запитів на підприємства щодо надання інформації про наявні транспортні засоби не було, штрафних санкцій підприємствам теж ніхто не пред’являв.
За словами начальника господарського відділу ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Миколи Волощука, офіційне звернення на юридичну адресу з військмату надійшло лише після його особистого прохання, 4 серпня, у той же день він підготував звіт про наявний автомобільний транспорт та передав на підприємство, де військові обіцяли його забрати. Однак до цього часу його ніхто не забрав і більше ніхто не телефонував.
Юрист-консульт ТзОВ «Агідель» Дмитро Ковбасюк пояснив, що керівником підприємства є Адамюк Олександр Тихонович, а не діючий депутат Верховної Ради України Сергій Мартиняк, якого згадують у документах представники військвого комісаріату.
Жодного офіційного запиту на отримання інформації, що стосується наявності автотранспортної техніки на підприємстві до нас не надходило. Двічі телефонували з військомату та цікавились, який транспорт є у розпорядженні підприємства. Оскільки для військово-мобілізаційних потреб потрібен вантажний транспорт, а у ТзОВ «Агідель» використовується лише спеціалізований транспорт для перевезення курчат, то військомат відкинув своє прохання. Два легкових автомобілі наявні на підприємстві теж не підійшли для військових потреб.
Нагадаємо, у квітні цього року керівник Наглядової Ради АПГ «Пан Курчак» Сергій Горлач особисто передав для потреб спецроти міліції УМВС України у Волинській області 10 бронежилетів і два оптичні приціли нічного бачення. Підприємство підтримує фінансово сімї працівників, які беруть участь в АТО, допомагає військоматам фінансово на придбання амуніції для військовослужбовців.
Зазначимо, Сергій Васильович Мартиняк, якого згадують в своїх зверненнях працівники Горохівсько-Локачинського об’єднаного районного військового комісаріату, не є керівником жодного із перерахованих підприємств. Повноваження керівника АПГ «Пан Курчак» Сергій Мартиняк склав напередодні парламентських виборів 2012 року.

Прес-служба АПГ «Пан Курчак»
Відповісти
А що їм, нашим волинським оліархам, ще робити. Створили в Верховній раді групу "Економічний дерибан бюджету" і сиділи торгували своїми голосами. А тут, на тобі! пизде.ь! перевибори! всьо пропало! і назад намаються залізти у ВРУ, щоб дальше торгувати собою і ДЕРИБАНИТИ державні кошти.
Відповісти
то литвини,кучми,частково каті.кузьмуки..ось новінскій тож з обнімашками фліртував в раді з тройцою "олігхархів"..землю тут десь мав брати -свої свинарникі робити-во всіх смислах крім основного..яка чия доля в пордібних хфірмах-хфондах можна вияснити скоро..але воно тре прокурору чи наливайченку?нізя трогать-указ царя устний..
Відповісти
Все це бекання овечки ,яку ведуть на забій.Досить! В парламент абсолютно нові депутати.Не піддавайтесь на провокації.
Відповісти
А я голосуватиму за Сергія Васильовича, бо стільки, як він, для округу ніхто не робив і не зробить. А лучан, певно, жаба давить, то паплюжать його. Поїдьте в наші села і подивіться як живуть люди і спитайте їх, хто їх проблемами цікавився коли небудь. А Мартиняк приїжає і не тільки під час виборів.
Відповісти
Оксано, не старайся відроблювати свої копійки. Такі, як мартиняк, використають тебе, а на вкрадені кошти з бюджету куплять своій дружині квартиру, як не в Іспанії так в Польщі ;)
Відповісти
питалися вже в людей - вын смітникі поставив перед виборами, а після виборів забрав
Відповісти
може похвалитись правий сектор хай би краще про свои досягнення у мародерствах и видобутку бурштину розказали останний епизод за их участю повязаний з ювелирною крамницею на Пивничному ринку благо вчасно милиция затримала щей посвидченнями Азову козиряли фраери може похвалитесь щоб вси знали
Відповісти
Сергій Василоьвич перший депутат який балатуеться по своему окрузі в друге. До того в нас були засланці , а йому не соромно дивитись в очі своїм виборцям бо він один не забував за виборців після виборів.
Відповісти
Не соромно!?....Тху! Якщо після всіх його голосувань, а не тільки 16 Січня, йому не соромно....тоді не знаю чи є в нього хоч які небуть зачатки якого небуть уявлення про сором і чи є взагалі така гидода в світі, за яку кандидату можливо було б соромно! Та й Руслані очевидно теж, чи то по менталітету чи то по "недомыслію"?!
Відповісти
http://www.volynpost.com/img/modules/articles/7/51/18efb3a323c9e0709d95fbab27010517/top-photo.jpg
Відповісти
Люди! Депутат в парламенты НЕ ПОВИНЕН робити для свого округу!!!!!!!!!!! Не має бути совкове вибивання коштів для місцевого бюджету! Депутат повинен писати закони і ГОЛОСУВАТИ для людей України!!! Усі "добрі справи" що роблять будь-які кандидати і діючі в т.ч. депутати - це підкуп виборців, це та сама "гречка".
Відповісти
цього не зрозуміє до кінця днів своїх..то хоч дітей не учіть так.а то потім будете думати чого та раком стоїть а той в тюрмі..
Відповісти
це брехлива та підла людина немає права навіть думати про вибори .. Треба в сміттєвий бак його .. Яких доречі він позбирав після нібито доброчинності минулої передвиборчої компанії!!!
Відповісти
це брехлива та підла людина немає права навіть думати про вибори .. Треба в сміттєвий бак його .. Яких доречі він позбирав після нібито доброчинності минулої передвиборчої компанії!!!
Відповісти
Що в цих листівках неправда? Більше віриться військкоматам, а не курячим бумажкам, бо військкомати не балотуються, їм пофігу.
Відповісти
почитав, попосміхався...
потім тупо пошукав термін "агітація" у вікіпедії
http://uk.wikipedia.org/wiki/Агітація
Передвиборна агітація — це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або проти певного суб'єкта виборчого процесу.
Таке ж формулювання є у законі про вибори... от тільки дуже "розумні люди" часто його шукати не хочуть...
Будь-то із мешканців 20 округу може почепити на груди плакат і написати на ньому не тільки "Путін - х..ло", в і "Я - проти Мартиняка" і йому за це нічого не буде... Чи буде?...
Відповісти
Перша помилка військоматів, що вони навіть не знають, хто очолює ті підпиємства. Зі стелі Мартиняка скрізь вписали, певно, на чиєсь замовлення. По друге, не зробили письмових запитів на підпиємства, а зясовували по телефону. Коли почули, що на Губині спеціалізований транспорт - куровози, на Агіделі - циплятовози, на ЗАКу зерновози, то й відмовились. Чи ви думєте, що спецтранспорт знадобився б в зоні АТО? Тому, оті заяви не більше ніж привід ще раз наїхати на Мартиняка. Тому меньше вірте тому, що пишуть. От би журналісти взяли та й передзвонили на підприємство, оча б поцікавились, чим займається, хто очолює, а потім би переписували ту маячню
Відповісти
Агітувати проти ніхто не забороняє, але це мають бути перевірені, правдиві іакти, а не видумка, інакше за наклеп можна судитися із тими, хто поширює неправдиву інформацію. Думаю, якби це все було правдою, то Бондар чи Цейко першими б побігли в міліцію писати заяву, а так - все на рівні чуток, якими забивають голови сільським виборцям
Відповісти
Останні новини
На Волині агітують проти чинного народного депутата
22 жовтень, 2014, 09:31