Сергій Мартиняк не припиняє роботу щодо звільнення українських військових з полону*

Сергій Мартиняк не припиняє роботу щодо звільнення українських військових з полону*
Два місяці поспіль народний депутат України Сергій Мартиняк щотижня надсилає на адресу Координаційного центру звільнення полонених, Адміністрацію Президента, Міністерства оборони України, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України звернення та оновлену інформацію щодо полонених військовослужбовців 51-ї механізованої бригади. Аби звільнити волинян з неволі ДНР помічники народного депутата використовують усі можливі шляхи, адже ще половина волинських хлопців знаходиться у заручниках сепаратистів.

Ще 2 вересня група волинських депутатів-мажоритарників після наради з представниками Батьківського комітету солдат 51-ї бригади військовослужбовців направили лист на адресу Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з проханням невідкладної ротації всіх військових бригад та добровольчих батальйонів, що потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області, вивести їх з зони АТО та надати час для реабілітації. Разом з тим, ініціатори звернення просили високопосадовців вирішити й матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців, оскільки з 18 мільйонів виділених на ці потреби Урядом, використано лише 10% від цієї суми.

Нині частина вимог рідних військовослужбовців та депутатів – вирішено: створено при СБУ міжвідомчий центр допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти. Днями прокуратура назвала винуватців трагедії під Іловайськом.

Решта питань, озвучених народними депутатами, на особистий контроль взяв Президент України Петро Порошенко. Про це в офіційному листі повідомив Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін.

Попри те, що зроблено багато, невирішеною лишається одна і найважливіша проблема – звільнення українських військових, які стали заручниками терористичних груп, які утримують владу у захоплених містах Донецької та Луганській областей.

До Сергія Мартиняка щодня звертаються родичі військовополонених із проханням посприяти з якнайшвидшому їх звільненню.

Так, сестра військовополоненого бійця 51-ї бригади з Володимира-Волинського Миколи Ярмолюка Наталія Боярина розповідає, що з 24 серпня (відколи минуло дві доби, як зв’язок з братом зник) вона забила на сполох, адже він останній раз телефонував з-під Іловайська. Почала шукати інформацію про брата у місцевих військоматах, але після того, як нічого не з’ясувала, разом з іншими рідними військовослужбовців поїхали до Києва.

«Сергій Васильович Мартиняк допоміг нам, щоб нас прийняв та вислухав Турчинов. Перший список полонених, який ми передали керівництву держави, ми складали разом з Сергієм Васильовичем. Ми й зараз на зв’язку 24 години на добу», - розповідає Наталія.

За словами сестри військовослужбовця, народний депутат часто телефонує до неї, аби дізнатися, як справи у полонених, адже її брат, попри неволю, щодня телефонує до рідних. «Раз в день хлопцям виносять мобільний телефон і вони можуть телефонувати додому. Зараз, за словами брата, разом з ним очікують обміну 58 солдатів, більше 20-ти з них – бійці 51-ї бригади», - зазначає сестра військового.

Разом з тим, пригадує пані Наталія, коли виникла потреба посеред ночі доправити з Луцька до Володимир-Волинська хлопців, звільнених з полону, допоміг якраз Сергій Мартиняк – надав пальне, забезпечив усім, щоб жінка могла погодувати хлопців. Нині Наталія Боярин очікує, що її брата, разом із іншими земляками, вдасться обміняти на повернути додому.

«Бог подарував мені випадкову зустріч з Сергієм Васильовичем, який вислухав, а саме головне «по тихому» допоміг нам - мамам, сестрам, жінкам. Тому я можу сказати одне - це не реально крута людина, він вміє співчувати і зауважте, я не з його округу! Саме від цих трьох депутатів (Івахів, Мартиняк, Єремеєв – прим.авт.), ми прості люди отримали не тільки допомогу, але і моральну підтримку і що саме цікаве, вони нас і досі не лишають у біді, вони взялись за саме проблемне, вони взялись витягувати із полону офіцерів...У цій людині немає ні пафосу, ні гнилі! Це та людина, за здоров'я якої моляться мої діти!!!!», - підсумувала Наталія Боярина, сестра військовослужбовця, який потрапив у полон після Іловайського котла.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Сергій Мартиняк не припиняє роботу щодо звільнення українських військових з полону*
22 жовтень, 2014, 11:22